Hygiënische rvs werkbank

Project Description

Voor een producent in de vleesverwerkende industrie is een voedselveilige rvs werkbank ontwikkeld: een zogenaamde opgooitafel. Deze werkbank kan eenvoudig grondig gereinigd worden dankzij een slim hygiënisch ontwerp.

Op de werkbank wordt het vlees gesorteerd en overgezet naar de volgende stap in het proces. Het overtollige vleesvocht wordt via de tafel afgevoerd.

Hygiënisch ontwerp

Essentieel bij het ontwerp is dat de werkbank makkelijk en grondig moet kunnen worden schoongemaakt en gedesinfecteerd, zodat de voedselveiligheid gewaarborgd is. Bovendien moeten de afmetingen van doorvoeren voldoen aan de hygiënische voorschriften.

Er mogen nergens resten achterblijven. Er mogen dus geen kiertjes of lastige randen in het ontwerp zitten en de werkbank moet goed afwateren. Slim ontwerpen dus!
Kevin Veldhuis

Arbo-vriendelijke werkplek

Voor de arbeidsomstandigheden is het van belang dat verschillende werknemers na elkaar ieder op hun eigen werkhoogte ergonomisch hun werk kunnen doen. Qua hoogte moet de werkbank steeds blijven aansluiten bij de productielijn.

Daarom is de juiste werkhoogte gerealiseerd door een in hoogte instelbaar sta-plateau. Langere werknemers staan lager, wie korter van stuk is stelt het sta-plateau hoger in. Zo blijft de werkbank qua hoogte aansluiten op de productielijn.

Wat heeft werktuigbouwkundig ingenieursbureau Devoteq gedaan?

  • Ontwerp conform klantwens
  • Ontwerp van ergonomische werkbank met in hoogte instelbaar sta-plateau
  • Ontwerp conform gestelde hygiënische voorschriften
  • Ontwerp voldoet aan Arbo-eisen
  • Werktekeningen in SolidWorks

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Project Details

  • Date 10 maart 2018
  • Tags Food
Back to Top