Planetaire schuurmachine

Toegepaste skills

Achtergrond Kiwi Floor

Kiwi Floor is een start-up in vloerbewerkingsmachines opgezet door Edward Lagerwaard. Edward kwam met zijn productidee bij Devoteq om dit samen uit te werken naar een verkoop klaar product. De machines van Kiwi Floor zijn geschikt voor het schuren en polijsten van ondergronden als hout, (natuur)steen en beton. De machines van Kiwi Floor zijn krachtiger en flexibeler dan dat van de concurrentie. De machines werken gewoon op netstroom en hebben dus geen aggregaat nodig om te werken.

Edward is zelf erg technisch en had al het een en ander uitgewerkt, wat ons erg geholpen heeft bij het ontwerpproces. Kiwi Floor werkt zelf met Inventor als tekenprogramma, bij Devoteq werken we normaal gesproken met SollidWorks. Paul (project engineer Devoteq) heeft ook veel ervaring met Inventor daarom heeft hij dit project geleid, later is besloten om ook alles om te zetten in SollidWorks.

Machinebouw

Aanpak Devoteq

Kiwi Floors heeft contact opgenomen met Devoteq nadat Edward tot de conclusie kwam dat er meer kennis en ervaring nodig was voor de ontwikkeling van zijn machines. Door de technische kennis en enthousiasme van de klant is er gekozen om de klant nauw te betrekken in het ontwerpproces. Meerdere keren per week is er overleg geweest, soms bij Devoteq op kantoor soms online, om samen tot oplossingen te komen.

Er is gestart met de tekeningen van de klant uit te werken in Inventor en daarna te kijken naar de ontwikkeling van het product. De productontwikkeling betrof vooral dingen op gebied van maakbaarheid, professionalisering en materiaalkeuze. Kiwi Floor beschikt over een eigen werkplaats, dit maakte het mogelijk om snel ontwerpen te kunnen testen. De lijntjes met de klant waren zelfs zo kort dat het voorgekomen is dat tijdens een video call met de klant de engineer aan het ontwerpen/uitwerken was van het idee en direct na de call Kiwi Floor aan de slag kon met realiseren en testen van het ontwerp.

Kiwi Floor is aan het uitbreiden naar de internationale markt, daarom komen er soms nog kleine ontwerp klussen voor Devoteq omdat de regels in een bepaald land een andere invulling vereist. Deze kleine klusjes pakt Devoteq tussendoor graag op om het werk gevarieerd te houden.

Resultaat

Dit project is eigenlijk opgedeeld in twee sub-projecten welke in verschillende periodes zijn uitgevoerd. Deze projecten samen zijn binnen een tijdsbestek van een halfjaar uitgevoerd. Devoteq heeft de productiefiles en een tekeningenpakket in SollidWorks en Inventor aangeleverd. De machine heeft een modulaire(verwisselbare) opbouw met een vernieuwde schuuraandrijving gebaseerd op een planetaire tandwielkast.

Paul aan het woord

“We hebben met meerdere engineers aan dit project gewerkt, ieder met zijn eigen skill set, tijdens dit project hebben we het beste in elkaar naar boven gehaald.

Het enthousiasme en de technische achtergrond van Kiwi Floor maakte dit project een genot. Ik ben trots op het product dat we samen hebben opgeleverd”

Neem vandaag nog contact met ons op