Toblerone assemblagelijn

Met minder mankracht méér Toblerone repen voorzien van een gepersonaliseerde wikkel. Devoteq
heeft bij deze machinebouw opdracht de engineering van begin tot eind gedaan.

Achtergrond YourSurprise

YourSurprise personaliseert geschenken voor consumenten en zakelijke klanten. Voor de persoonlijke Toblerone producten worden wikkels om de Toblerone repen gevouwen door 12 man personeel, daarop staat een persoonlijke tekst of naam. YourSurprise heeft zelf ook technische mensen in dienst, maar deze afdeling is te klein om zo’n complex systeem te kunnen realiseren. Voor de assemblagelijn automatisering van de Toblerone wikkel assemblagelijn is daarom de hulp van Devoteq ingeschakeld. Devoteq heeft voor deze opdracht al eens een Kerstballenassemblagelijn gebouwd voor YourSurprise daar is deze klus uit voort gekomen.

Machinebouw

De hoofdvraag van deze opdracht is om een machine te ontwikkelen die met minder werknemers meer Toblerone repen kan voorzien van een gepersonaliseerde wikkel. Vanuit YourSurprise was er aan het begin nog geen beeld van hoe de machine eruit moet komen te zien.

Lees meer

Devoteq heeft bij deze machinebouw opdracht de engineering van begin tot eind gedaan. Gaande weg, wanneer de machine meer vorm begon te krijgen en er verschillende concepten werden gepresenteerd, kwamen er meer eisen/wensen vanuit YourSurprise. Zoals eerder genoemd heeft YourSurprise ook een eigen technische afdeling, dit zorgde voor een fijne samenwerking.

Aanpak Devoteq

Door wekelijks in contact te staan met YourSurprise konden er snel stappen worden gemaakt. Nadat het concept was goedgekeurd is de Toblerone assemblagelijn bij Devoteq opgebouwd en getest. Niet veel later is de machine verhuisd naar YourSurprise. Tijdens het ontwerpproces werd duidelijk dat de uitlijning van papier erg nauw komt.

Lees meer

De kleinste trillingen in de machine zorgde voor een verschuiving van het papier. Door de trillingen te reduceren en de constructie te verzwaren is het gelukt een betrouwbare papierverwerking te realiseren. Voor het WBT software team was in dit project de uitdaging om de vele registers af te stemmen. De pick and place met drie verschillende functies maakte dit deel complex.

Resultaat

Door de complexheid van deze machine is de testfase lang geweest, de verschillende stations en de afstelling ervan zorgde ervoor dat op locatie een tijdje is getest en afgesteld. Toen de machine eenmaal ingesteld was draaide deze betrouwbaar en zoals bedacht.

Lees meer

Nadat de machine in bedrijf genomen was produceerde twee mensen dezelfde output in een halve dag, als voorheen twaalf mensen in een hele. Bij deze machine is een handleiding en bij behorende CE documentatie mee opgeleverd.

Paul aan het woord

“Dit project was mijn eerste grote klus voor Devoteq waar ik, verantwoordelijk was, machine bedacht, getekend en ingekocht heb. Ik ben dan ook enorm trots op het resultaat. Een pick and place die drie verschillende handelingen kan uitvoeren, een lijmdispenser die klinkt als een mitrailleur en drie verschillende product afmetingen wat de machine kan verwerken. Een complex apparaat! Het werkt! Echt een waanzinnig gevoel.”

Neem vandaag nog contact met ons op