Assemblage automatisering 

Maatwerk van A-Z

Wat is assemblage automatisering

Assemblage automatisering is het proces waarin automatiseringstechnologieën worden gebruikt om de productieprocessen te verbeteren en te optimaliseren. Dit omvat de automatisering van verschillende taken, waaronder het assembleren van producten, het vervoeren van materialen, het sorteren van producten en het verpakken van producten. Geautomatiseerde assemblagesystemen kunnen bestaan uit robots die geprogrammeerd zijn om taken uit te voeren. Devoteq is jouw partner voor alle werkzaamheden op het gebied van assemblage automatisering.

Voordelen assemblage automatisering

De toepassing van assemblage automatisering in de productie-industrie biedt verschillende voordelen. 

Allereerst kan de industriële productieproductiviteit worden verhoogd zonder dat er extra personeel nodig is. Dit komt omdat de automatisering van assemblagesystemen de werking van de machines efficiënter maakt en tijdwinst oplevert. Bovendien zorgt de automatisering voor een hogere kwaliteit van de productie, doordat het productieproces nauwkeuriger is. Dit leidt tot een beter resultaat en minder afgekeurde producten.

Machinebouw
Speciaal machinebouw

Veiligheid op werkvloer

Een ander voordeel van de automatisering van assemblagelijnen is de verbeterde veiligheid op de werkvloer. Het verwijderen van de menselijke factor in repetitieve taken vermindert de kans op ongevallen en blessures door fysieke inspanningen of door het werken met gevaarlijke materialen. Hierdoor wordt de werkomgeving veiliger en gezonder.

Daarnaast biedt automatisering in assemblage meer flexibiliteit en aanpasbaarheid, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende producten en productiesnelheden. Aangezien het automatiseringssysteem kan worden aangepast of geprogrammeerd om aan specifieke eisen te voldoen, maakt het bedrijven in staat om sneller nieuwe productlijnen op te zetten en te ontwikkelen. Hierdoor kunnen concurrentievoordelen worden behaald.

Productiekosten verlagen

Tot slot helpt automatisering van assemblage de productiekosten te verlagen door de efficiëntie en betrouwbaarheid van het productieproces te verbeteren. Ook kunnen de arbeidskosten verminderen. Het verlaagt de productiekosten en marge waardoor bedrijven hun concurrentievoordeel in de industrie kunnen behouden.

Toepassingen assemblage automatisering

Een aantal toepassingen van assemblage automatisering:

1. Pick and Place Robotica

Een van de meest voorkomende toepassingen van assemblage automatisering zijn pick-and-place robotica. Pick and place robots zijn ontworpen om producten op te pakken van een locatie en deze te plaatsen op een andere locatie. Dit proces wordt gedaan met behulp van sensoren en camera’s en kan worden gebruikt bij diverse soorten productieprocessen.

2. Automatisering van kwaliteitscontrole 

Kwaliteitscontrole is belangrijk in elk productieproces. Dit proces kan echter tijdrovend zijn en door menselijke fouten fout gaan. Assemblage automatisering kan helpen om het proces te versnellen en de kwaliteit te verbeteren. Gewoonlijk omvat dit het gebruik van camera’s om producten en onderdelen te inspecteren op afwijkingen of gebreken.

3. Assemblage en uitlijnings automatisering 

Een andere toepassing van assemblage automatisering is uitlijning.. Dit proces wordt vaak gebruikt om meerdere componenten te assembleren tot één geheel. Assemblage en uitlijning automatisering gaat gepaard met behulp van robotarmen die op geprogrammeerde en exacte wijze de onderdelen assembleren tot een eindproduct.

4. Conveyor systemen 

Conveyor systemen zijn zeer populair in de automatiseringsbranche. Dit is een oplossing voor zware en repetitieve taken en werkt door middel van rolbanen en transportsystemen. Elk component kan op de rolbaan geplaatst worden. Vervolgens wordt deze meegenomen naar de gewenste locatie. Zo kunnen medewerkers zich focussen op andere productieprocessen.

5. Geautomatiseerd magazijnbeheer

Geautomatiseerd magazijnbeheer is pas relatief nieuw, maar groeit razendsnel in populariteit. Dit is een systeem dat end-to-end processen in magazijnen automatiseert en verbindt, van inkomende goederen tot verzending van afgewerkte producten. Dit maakt het mogelijk om veel tijd en geld te besparen op de korte en langere termijn.

Assemblage automatisering bij Devoteq

Bij Devoteq zetten we ons in voor het optimaliseren van assemblageprocessen en het verbeteren van uw productie-efficiëntie. Onze op maat gemaakte automatiseringsoplossingen omvatten geavanceerde robots en slimme montage systemen. Met onze jarenlange ervaring en expertise begrijpen we de complexiteit van assemblageprocessen en bieden we innovatieve oplossingen die leiden tot consistente kwaliteit, verhoogde output en lagere kosten. Samen met u streven we naar een succesvolle toekomst, waarin geautomatiseerde assemblage uw bedrijf naar nieuwe hoogtes brengt.

Speciale machinebouw
Speciale machinebouw

Toblerone Assemblagelijn

Voor verscheidene klanten hebben we al kunnen helpen met de automatisering van assemblage. Bijvoorbeeld met het ontwikkelen van een Toblerone Assemblagelijn en de Inline lekdetectie beursmachine die we hebben ontwikkeld. Bekijk de projectpagina’s voor meer informatie over deze succesvolle cases.

Devoteq, partner voor assemblage automatisering

Ben je op zoek naar een ervaren en professionele partner voor assemblage automatisering  in Nederland? Neem dan zeker contact op met Devoteq. Onze engineers helpen je graag verder.

Gemaakt door Devoteq

Frituur automatisering

Frituur automatisering

Frituurbakwand robot

Frituurbakwand robot

Chainstopper

Chainstopper

Integreerbare pick and place

Integreerbare pick and place

Toblerone assemblagelijn

Toblerone assemblagelijn

Blowerbelt

Blowerbelt

Meditatie machine

Meditatie machine

Elektrische lift

Elektrische lift

Planetaire schuurmachine

RVS kast op maat

RVS kast op maat

Stansmachine

Stansmachine

Pompput

Pompput

RaceTrack

RaceTrack

Lasmal

Lasmal

Varkensstal

Varkensstal

Liftsysteem voermengwagen

Liftsysteem voermengwagen

Verenkelaar pouch

Verenkelaar pouch

Pompset

Frituurbakwanden

Frituurbakwanden

Liftsysteem

Liftsysteem

Bordes berekenen

Motorbike simulator

Motorbike simulator

Filament extruder

Filament extruder

Twin agent skid

Twin agent skid

Stalinrichting varkens

Stalinrichting varkens

Lasstraat

Lasstraat

Fireman Equipment

Fireman Equipment

Multilift

Hydrant cabinet

Hydrant cabinet

Bakken aanvoersysteem

Bakken aanvoersysteem

Tank berekenen

Tank berekenen

Opgooitafel

Opgooitafel

Speakerbehuizing

Speakerbehuizing

Automatische zakkenvuller

Fusten ontstapelaar

Kantelaar

Kantelaar

Drukvat berekening

Drukvat berekening

E-booster

E-booster

Transportband

Natrium sproeiwagen

Natrium sproeiwagen

Frame berekenen

Frame berekenen

Electronica behuizing

Electronica behuizing

Plastic vanger

Plastic vanger

Lasstation

Lasstation

Armatuur

Armatuur

Machinebouw

Machinebouw

Container inrichting defensie

Container inrichting defensie

Inline lekdetectie beursmachine

Inline lekdetectie beursmachine

Onze klanten

Op zoek naar een ervaren partner voor machinebouw in Nederland? Bel Devoteq

Ben je op zoek naar een ervaren en professionele partner voor machinebouw in Nederland? Neem dan zeker contact op met Devoteq. We helpen je graag verder met het ontwerp en behandelen alle aspecten qua robotisering of automatisering. Voor speciale machinebouw en robotisering in Nederland is Devoteq je aanspreekpunt.

Neem vandaag nog contact met ons op