Mechanical Engineer

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega’s om ons team te versterken.

Werken als mechanical engineer bij Devoteq

Ben je op zoek naar een vacature voor mechanical engineer? Dan moet je zeker even aankloppen bij Devoteq. Wij zijn een jong en groeiend bedrijf met interessante projecten en een inspirerende werkomgeving.

Heb je een passie voor technisch tekenen of vind je graag oplossingen voor technische problemen? Dan moet je bij Devoteq zijn. Je werkt in functie van externe bedrijven, maar kunt je ook uitleven in het ontwikkelen van onze eigen producten. Om de nodige teamspirit te creëren, organiseren we bovendien regelmatig uitjes met het bedrijf en leven we ons uit aan het dartsbord of aan de voetbaltafel.

Wat is een mechanical engineer?

Wat is een mechanical engineer? Een mechanical engineer is een ingenieur die zich toelegt op het berekenen, ontwerpen, analyseren en produceren van machines en grote industriële systemen. Daarnaast is een mechanical engineer ook iemand die zich toelegt op het bedenken van processen om toestellen onderhoudsvriendelijk en gebruiksvriendelijk te maken. Als mechanical engineer of werktuigbouwkundig ingenieur leef je je in de wensen van de klant in en probeer je continu zaken te verbeteren of te analyseren. Het werk van een mechanical engineer is dan ook veelzijdig en uitdagend.

Maar er is meer. Je kunt als mechanical engineer op verschillende niveaus werken. Als startend mechanical engineer doe je vooral ervaring op en ontdek je wat je sterktes zijn. Meer ervaren mechanical engineers sturen vaak volledige teams aan en leggen de focus op het uitdenken van nieuwe oplossingen of het verbeteren van processen.

Wat doet een mechanical engineer

Het takenpakket van een mechanical engineer is enorm veelzijdig en in de werktuigbouw vind je gegarandeerd veel uitdaging. Wat doet een mechanical engineer precies?

  • Als mechanical engineer maak je technische tekeningen. Hierbij is creativiteit belangrijk. Daarnaast is een technische tekening ideaal om bepaalde problemen of zwakke punten in een ontwerp aan het licht te brengen. Hier zoek je dan als mechanical engineer oplossingen voor.
  • Je ontwerpt producten, werkt ze uit, berekent of je ze kunt realiseren en brengt waar nodig verbeteringen in een concept aan. Als mechanical engineer ben je een duizendpoot die alles kan. Bovendien onderhoud je ook veel contact met klanten en leveranciers, waardoor je eveneens over de nodige soft skills beschikt. Luisteren naar de wensen van een klant en je inleven in een concreet probleem is een pré als mechanical engineer.
  • Een mechanical engineer is als het ware een uitvinder, je bent de Leonardo Da Vinci van jouw tijd. Je mag fouten maken, op voorwaarde dat je ze ziet als een kans om daarna met een oplossing voor de dag te komen.

Wat moet je kunnen als mechanical engineer?

Wil je als mechanical engineer aan de slag, dan moet je over een aantal vereisten beschikken. Zo moet je een hbo denk- en werkniveau in werktuigbouwkunde hebben of een vergelijkbare achtergrond. Er bestaan verder verschillende ingenieursopleidingen die allemaal op verschillende niveaus aansluiten op het werkgebied van mechanical engineering. Zo legt de ene opleiding de focus op het werken met tekenprogramma’s terwijl andere opleidingen meer een conceptuele en theoretische benadering aanbieden.

Het belangrijkste als mechanical engineer is dat je een sterke affiniteit met techniek hebt. Je wilt probleemoplossend te werk gaan en hebt een ruime ervaring met tekenprogramma’s zoals SolidWorks of andere vergelijkbare CAD-programma’s. Naast je technische kennis is het belangrijk dat je creatief bent, goed kunt doorzetten en goed kunt omspringen met deadlines. Je kunt je inleven in de wensen van de klant en werkt je op korte tijd in nieuwe materie in.

Waar werk je als mechanical engineer?

Er is een grote vraag naar mechanical engineers. Je kunt dan ook in heel wat diverse omgevingen terecht.
Het is mogelijk om binnen een productiebedrijf aan de slag te gaan als mechanical engineer. Dan werk je mee aan het ontwikkelen van nieuwe producten of verbeteringen aan bestaande producten van het bedrijf waarvoor je werkt.
Daarnaast kun je ook je eigen bedrijf starten. Dan heb je bijvoorbeeld een bepaald product in gedachten en werk je dit product volledig uit om het vervolgens op de markt te brengen.
Het is ook mogelijk om te werken bij een werktuigbouwkundig bedrijf zoals Devoteq. Wij werken in functie van externe bedrijven. Een bedrijf contacteert ons dan met een probleem in verband met een werktuig of een product dat ze wensen te ontwikkelen. Wij werken de plannen en de technische tekeningen voor hen uit. Devoteq ondersteunt daarnaast bedrijven in de productie en de realisatie, kortom in het hele ontwikkelingsproces van een product. Je werkt op basis van detachering. Dat wil zeggen dat je op de loonlijst van Devoteq staat, maar on site bij een externe klant werkt gedurende de looptijd van een project.

Op zoek naar een vacature mechanical engineer als starter

Spreekt een vacature voor mechanical engineer starter jou wel aan? Ben je net afgestudeerd en sta je te popelen om aan boeiende projecten mee te werken? Dan moet je zeker contact opnemen met Devoteq. Bij ons krijg je de nodige kansen om ervaring als mechanical engineer op te doen. Je leert de kneepjes van het vak kennen en beheerst in no-time programma’s zoals SolidWorks. Daarnaast krijg je de kans om kennis te maken met diverse werkomgevingen en bedrijfsculturen. Je ontwikkelt je tot een technisch onderlegde en creatieve duizendpoot.

Vacature voor mechanical engineer met ervaring

Ben je op zoek naar een vacature voor mechanical engineer met ervaring? Ook dan ben je welkom bij Devoteq. Je kunt meteen je ervaring en skills gebruiken om concrete projecten voor diverse klanten te realiseren. Deze klanten zullen je ervaring met SolidWorks en je grote technische bagage zeker waarderen.

Vacatures voor mechanical engineers bij Devoteq

Ben je op zoek naar werk als mechanical engineer? En herken je jezelf in een van onderstaande profielen en vacatures?

  • vacature voor mechanical engineer
  • vacature voor mechanical design engineer
  • mechanical project engineer vacature
  • vacature mechanical engineer machinebouw
  • vacature mechanical engineer wo

Of je nu op zoek bent naar een vacature voor mechanical design engineer of een mechanical project engineer vacature: je bent altijd welkom. Een vacature voor mechanical engineer machinebouw of een vacature voor mechanical engineer wo is er ook altijd.

Stuur ons vandaag nog je cv door. Wij zien je sollicitatie met belangstelling tegemoet.

Neem vandaag nog contact met ons op