Blowerbelt

Toegepaste skills

Achtergrond Ekutech

Ekutech is het engineerings bedrijf van Edwin. Ekuteck richt zich op de voedingsindustrie, waarvoor maatwerk geleverd wordt. Het hoofdproduct is de blowerbelt machine deze droogmachine gebruikt veel minder perslucht dan conventionele droogmachines. Aan Devoteq is gevraagd de blowerbelt door te ontwikkelen zodat de producten beter gedroogd kunnen worden en meer product afmetingen door de machine gedroogd kunnen worden.

Het gaat hier dus om een productontwikkeling en machinebouw project. De uitdaging van dit project is dat het getekend moet worden in Solid Edge, Ekutech werkt intern met Solid Edge en heeft gevraagd of Devoteq het tekenpakket hierin wil opleveren. Tot op heden hebben we daar nog niet mee gewerkt binnen Devoteq, maar dat is voor Devoteq geen excuus om het niet te proberen.

De huidige range waarin de luchtmessen van de Blowerbelt kunnen bewegen is niet voldoende om alle gewenste product afmetingen te kunnen drogen. De vraag aan Devoteq is om deze range te vergroten.

Aanpak Devoteq

Als eerste heeft Devoteq kennis op gedaan van Solid Edge, dit softwarepakket was voor Devoteq nieuw. Voor ons is het interessant om ervaring op te doen met meerdere 3D tekenprogramma’s zo kunnen we onze klanten nog beter helpen in de toekomst.

Resultaat

Devoteq heeft een volledig tekeningenpakket in Solidworks en Solid Edge aangeleverd. Het was voor Devoteq de eerste keer om met Solid Edge te werken, dit was zeker erg leerzaam. Toekomstige projecten werken we nog steeds het liefst uit in Solidworks omdat we daar meer mogelijkheden en kennis van hebben.

Daarnaast is de Blowerbelt met de door Devoteq ontworpen aanpassingen gebouwd en getest. Dit is gebeurd in de bedrijfshal in Montfoort. De conclusie die we kunnen trekken na de test is dat nu een grotere variatie aan productvormen, hoogtes en oriëntaties kunnen worden gedroogd.

Snel, zuinig, stil.
De BlowerBelt 5,5 kW is een bijzonder krachtig industrieel droogsysteem. Twee uitgekiende luchtmessen blazen lucht met 30m/s langs uw verpakte product. Vocht is razendsnel verdreven. Toch is de BlowerBelt zuinig. U bespaart ruim € 20.000 per jaar ten opzichte van perslucht droogsystemen. Lawaaierig dan? Met 78dB blijft de BlowerBelt netjes binnen de Arbo-geluidsnormen.

Eenvoudig, degelijk, onderhoudsarm.
Bedienen is kinderspel. Zodra u de blower inschakelt wordt deze met een vangfunctie door de regelaar automatisch gemeten en opgestart. Gegarandeerd foutloos. En onderhoud? Dat is er nauwelijks. Is het toch nodig, dan ontkoppelt u alleen de motorkabel en de luchtslangen en neemt u het binnenwerk uit. U kunt overal gemakkelijk bij. Dat is innovatieve engineering!

Technische specificaties

  • 78 dB geluid binnen norm
  • Automatische hoogteverstelling
  • 60 producten per min. in-line
  • Energiebesparing 85% t.o.v. perslucht
  • <1m2 aan vloeroppervlak
  • Datasheet BlowerBelt

Corné aan het woord

“Tijdens dit project heb ik veel geleerd over machinaal drogen van voedsel, hoe deze machine in elkaar zit en wat er komt kijken bij het goed drogen van voedsel. Het maakt mij trots dat met deze oplossingen de machine nog beter werkt.”

Neem vandaag nog contact met ons op