E-booster

Toegepaste skills

De klant

Een bekende producent van melkzakken voor out of home koffiemachines zou gaan overschakelen op een ander soort spout. Hiermee wordt de melk sneller opgeschuimd.

De producent wilde bovendien de machine versnellen, die inline de spout op de plastic zakken plaatst. Een echte uitdaging.

Machinebouw

Vanuit de productielijn komt een dubbele rij zakken aan. Deze splitst zich linksom en rechtsom. Het folie heeft namelijk de breedte van twee zakken. Vervolgens moet het nieuwe type spout met een complexere vorm in de zakken geseald worden. Deze spoutjes zijn niet symmetrisch en moeten daarom in de juiste positie aangevoerd worden. Goed kijkend naar de huidige machine blijkt die nogal ingewikkeld. Waarom zou er een productlijn van links èn een productlijn van rechts aanvoeren, als beide lijnen van links kunnen aankomen? Dan heb je namelijk maar één aanvoerrobot nodig.

Aanpak Devoteq

Devoteq machinebouw bouwt dit soort complexe bewegingen soms eerst in technisch Lego. Dat maakt het visueel: hier komen de verpakkingen aan, daar worden de spoutjes op de juiste manier voorgesorteerd om in de verpakking gedrukt te worden. Dat werkt stukken sneller dan tekenen. Het is in een keer zowel driedimensionaal als bewegend.

Neem vandaag nog contact met ons op