Felix Bakwandrobot

Achtergrond

In horecagelegenheden zoals snackbars worden grote hoeveelheden gefrituurd voedsel geserveerd. Het frituren gebeurd normaliter op bestelling en vindt vaak plaats terwijl de klant wacht. Vaak is het rond etenstijd druk bij snackbars, waardoor veel bestellingen tegelijk gefrituurd moeten worden. De vraag naar een gerobotiseerde frituurbakwand komt van de grotere bedrijven in de horeca, waar grote hoeveelheden friet worden gebakken. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen is veel personeel nodig. Het is om de frituurbakwand het zware frietbakwerk zelfstandig te laten uitvoeren, zodat het personeel zich kan richten op de verkoop.

FELIX is dé oplossing voor het automatiseren van uw friteuse. FELIX laat uw friteuse autonoom werken, zodat u uw focus bij andere werkzaamheden kunt houden. Dit verlaagt werkdruk en verhoogt capaciteit. FELIX is flexibel te configureren, waardoor er altijd een passende oplossing voor het automatiseren van uw friteuse kan worden opgesteld.

Machinebouw

Ons uitgangspunt is dat de machine geheel veilig moet kunnen werken zonder afscherming. Ook wanneer een persoon zich in het werkbereik van de machine bevindt terwijl deze in bedrijf is, moet de veiligheid worden gewaarborgd.

Aanpak Devoteq

Devoteq heeft bedacht een collaboratieve robot (Cobot) te integreren in de bestaande frituurbakwanden. Het grote voordeel van een Cobot is dat deze flexibel te programmeren is, waardoor deze opstelling in vrijwel iedere frituurbakwand te implementeren is.

Resultaat

  • Bespaart personeelskosten
  • Verhoogt capaciteit
  • Verlaagt werkdruk
  • Efficiënt
  • Flexibel
  • Veilig

Zip aan het woord

“Vet! Dat was de eerste gedachte wat in me op kwam toen ik hoorde dat ik aan dit project mocht werken. De ontworpen machine maakt gebruik van allerlei ingenieuze componenten, zoals een collaboratieve robotarm, die mijn ingenieurshart sneller doen kloppen. Dat maakt het prachtig om een deel uit te mogen maken van dit project!”

Neem vandaag nog contact met ons op