Frituur automatisering

Toegepaste skills

Achtergrond

In horecagelegenheden, hotels en bezorgdiensten worden grote hoeveelheden gefrituurd voedsel geserveerd. Het frituren gebeurt normaal gesproken op bestelling en vindt vaak plaats terwijl de klant wacht. Er zijn vaak drukke momenten waarop meerdere bestellingen tegelijk gefrituurd moeten worden. De vraag naar een geautomatiseerde keuken komt voornamelijk van grotere bedrijven in de horeca, waar grote hoeveelheden frituurvoedsel worden gebakken. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, is veel personeel nodig.

De geautomatiseerde friteuse van Devoteq is dé oplossing voor het automatiseren van uw huidige frituurinstallatie. Dit systeem zorgt ervoor dat uw friteuse autonoom kan werken, zodat u zich kunt concentreren op andere werkzaamheden. Dit verlaagt de werkdruk en verhoogt de capaciteit. Ons systeem is flexibel te configureren, waardoor er altijd een passende oplossing is voor het automatiseren van uw keuken.

Systeem presentatie

Het geautomatiseerde frituur systeem van Devoteq wordt voor het eerst gepresenteerd op 7-8 juni in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch op de Vision & robotics beurs. Hier wordt het systeem met vier friteuses gepresenteerd. Het systeem maakt gebruik van de nieuwste Doosan E-Series cobot, een primeur in Europa. Het verschil tussen een cobot en een robot is het veiligheidsniveau waarmee gewerkt wordt. Een cobot mag namelijk on-afgeschermd samenwerken met mensen, dit is mogelijk door de vele ingebouwde sensoren en de aangepaste snelheid waarop de cobot opereert.

Hoe werkt het?

De operator biedt de frituurmanden op de oppaklocatie aan. Een sensor registreert dat een mandje wordt aangeboden aan het systeem. De cobot zal nu deze mand in een beschikbare friteuse hangen en de frituurtijd bijhouden. Wanneer de frituur klaar is haalt de cobot de frituurmand op, schud deze boven het frituurvet en brengt dit vervolgens naar de aflegpositie. Een sensor registreerd hier wederom dat het frituurmandje aanwezig is. De keuken medewerker haalt de volle frituurmand uit het systeem en het systeem herhaald zichzelf weer.

Het blijft ten alle tijden mogelijk om handmatig te frituren, hiervoor zijn knoppen aanwezig op de friteuse waarmee de operator kan aangeven dat vanaf dat moment hij de chef is. De cobot zal nu alleen nog automatisch in de friteuses frituren waar geen operator actief is.

Voordelen

  • Bespaart personeelskosten
  • Werkt veilig en efficiënt
  • Constante output
  • Minder fysiek zwaar werk
  • Korte terugverdientijd
  • Eenvoudig te bedienen
  • Werkt met verschillende friteuse merken

Heeft dit geautomatiseerde frituursysteem uw interesse gewekt?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vul het onderstaande contactformulier in. Onze engineers staan klaar om u te adviseren en informeren over productie automatisering, machinebouw of engineering.

Neem vandaag nog contact met ons op