Frituurbakwanden

Achtergrond 

Deze klant is een vernieuwende, jonge, speler in de frituurbakwanden industrie. Ze maken maatwerk frituurbakwand oplossingen voor de horeca. Met de ervaring van de eigenaren in de frituurindustrie hebben zij een ketel ontwikkeld met een rendement van 98%, dit is het hoogste rendement in deze sector.

Met alleen een efficiënte ketel heb je nog geen frituurbakwand, daarom is deze klant naar Devoteq gekomen om dit engineeringsproject samen te realiseren en vooral ook te professionaliseren.

Na een succesvolle eerste samenwerking volgde al snel meer type frituurbakwanden, inmiddels zijn al tien verschillende type bakwanden uitgewerkt door Devoteq. Daarnaast wordt nu gewerkt aan een automatiseringsproject waarbij een semi en volledig automatische frituurbakwand wordt ontwikkeld (Later meer hierover)

Machinebouw

Voor de klant was het vooral van belang dat tekeningenpakketten snel gegenereerd kunnen worden. Onze klant levert maatwerk dit houdt in dan de bakwanden per klant in afmetingen kunnen variëren. De uitdaging hierin was het Solidworks model zo op te bouwen dat klant specifieke aanvragen snel gegenereerd kunnen worden.

Aanpak Devoteq

Bij Devoteq werken twee project engineers aan deze projecten, zo kunnen we snel schakelen op aanvragen van de klant.

Zoals hierboven is aangegeven was het van belang dat de Solidworks werktekeningen voor de eerste frituurbakwanden snel gemaakt werden, zodat gestart kon worden met productie en verkoop.

Het Solidworks model is generiek opgesteld dit houdt in dat in de toekomst binnen een paar uur een nieuwe productspecificatie met desbetreffende inkooplijsten kan worden gemaakt. Zo kunnen de klanten snel worden voorzien van een voorstel met render.

Tijdens het ontwerpproces van deze machine is ook nagedacht over sheet metal slimmigheidjes waardoor het assemblage proces en af lassen van de machine vereenvoudigd wordt. Dit heeft gezorgd voor een kostenreductie bij de klant.

Timo aan het woord

“Met startups werken vind ik super leuk, de passie spat ervan af bij deze bedrijven en dat zorgt voor een hele prettige samenwerking. Het maakt mij trots dat we de start van het bedrijf een boost kunnen geven met onze engineering ervaring. Laatst gaf de klant aan dat de door ons getekende machine als warme broodjes over de toonbank gaan, dit geeft mij veel waardering en echt het gevoel dat we deze klant goed hebben geholpen.”

Neem vandaag nog contact met ons op