Kantelaar

Projectomschrijving

In een betonfabriek moeten elke dag zware transportkarren gekanteld worden om onderhoud te kunnen plegen. Omkiepen met een heftruck is niet ideaal. Is hier een technische oplossing voor te vinden?

De transportkarren verplaatsen betonnen constructie-onderdelen over een rails. Door dit zware werk slijten de lagers snel. Om te controleren of de lagers in de wielen vervangen dienen te worden, moeten deze zware karren gekanteld worden.

Voorheen gebeurde dit met een heftruck. Dat proces maakte herrie en verliep niet geheel en al gecontroleerd. Bovendien zagen de operators op tegen het onderhoud van die karren, omgekeerd op de vloer. Dat kon alleen in gebukte houding, wat niet zo best is voor de rug.

Veilig, ergonomisch en sneller onderhoud plegen
Om de karren veilig, ergonomisch, sneller, stiller, kortom gecontroleerd te laten kantelen zocht de fabrikant een oplossing. Via onze partner Tresteq, technisch dienstverlener in industrieel onderhoud, is de hulp ingeroepen van ingenieursbureau Devoteq. De fabrikant dacht aan gebruik van de bestaande bovenloopkraan om de transportkarren zwevend te kantelen. Bij nadere beschouwing bleek echter dat dan de speling in de beweging van de uiterst zware karren te hoog is.

Onze klanten

Neem vandaag nog contact met ons op