Opgooitafel

Toegepaste skills

Achtergrond

Voor een producent in de vleesverwerkende industrie is een voedselveilige rvs werkbank ontwikkeld: een zogenaamde opgooitafel. Deze werkbank kan eenvoudig grondig gereinigd worden dankzij een slim hygiënisch ontwerp.

Op de werkbank wordt het vlees gesorteerd en overgezet naar de volgende stap in het proces. Het overtollige vleesvocht wordt via de tafel afgevoerd.

Machinebouw

Hygiënisch ontwerp
Essentieel bij het ontwerp is dat de werkbank makkelijk en grondig moet kunnen worden schoongemaakt en gedesinfecteerd, zodat de voedselveiligheid gewaarborgd is. Bovendien moeten de afmetingen van doorvoeren voldoen aan de hygiënische voorschriften.

Arbo-vriendelijke werkplek
Voor de arbeidsomstandigheden is het van belang dat verschillende werknemers na elkaar ieder op hun eigen werkhoogte ergonomisch hun werk kunnen doen. Qua hoogte moet de werkbank steeds blijven aansluiten bij de productielijn.

Daarom is de juiste werkhoogte gerealiseerd door een in hoogte instelbaar sta-plateau. Langere werknemers staan lager, wie korter van stuk is stelt het sta-plateau hoger in. Zo blijft de werkbank qua hoogte aansluiten op de productielijn.

Aanpak Devoteq

Resultaat

Wat heeft werktuigbouwkundig ingenieursbureau Devoteq gedaan?

  • Ontwerp conform klantwens
  • Ontwerp van ergonomische werkbank met in hoogte instelbaar sta-plateau
  • Ontwerp conform gestelde hygiënische voorschriften
  • Ontwerp voldoet aan Arbo-eisen
  • Werktekeningen in SolidWorks

Neem vandaag nog contact met ons op