Integreerbare pick and place

Achtergrond

Devoteq heeft voor een klant in de automotive industrie een speciaal machinebouw project gerealiseerd. Deze klant kwam naar ons toe met de vraag om een machine te ontwerpen dat het verenkelen van speakergrillen mogelijk maakt. Het ontwerp stelt de klant in staat om speakergrillen efficiënt te verenkelen, waar voorheen deze handmatig op een productmal geplaatst moesten worden. Dit leidde tot een tijdrovend en eentonig proces in de productie van autospeakers.

Machinebouw

De hoofdvraag van deze opdracht is om een machine te ontwikkelen die volledig automatisch speakergrillen van op de productband plaatsen. Vanuit de klant was er aan het begin nog geen beeld van hoe de machine eruit moet komen te zien. Devoteq heeft bij deze speciale machinebouw opdracht de engineering van begin tot eind gedaan.
Tijdens de ontwerpfase zijn verschillende productie methoden gebruikt, een productiemethode waar Devoteq graag op terug valt is Rappid Prototyping. Door slim gebruik te maken van de 3D-printers die we hebben op kantoor kunnen snel ideeën tot leven worden gewekt.

Aanpak Devoteq

Devoteq heeft als eerst het productieproces goed geanalyseerd door op bezoek te gaan in de fabriek van de klant. Tijdens dit bezoek is gekeken naar de ruimte waarin de machine komt te staan en de product band waar de machine de speakergrillen op moet plaatsen. Bij Devoteq zijn we van mening dat de beste machines bedacht worden wanneer de engineer zelf het productie proces ervaart.

De machine is volledig ontworpen in het 3D tekenprogramma SolidWorks waar de werktekeningen, stuklijsten en renders gemakkelijk uitgehaald kunnen worden. Dit heeft gezorgt voor een gestroomlijnde ontwerpen en realisatie fase. In SolidWorks is gelijk te zien of alle onderdelen goed op elkaar aansluiten en gat patronen overeen komen.

De machine is opgebouwd in een loods vlak bij het Devoteq kantoor in Nieuw-Vennep. In de ontwerpfase is veel aandacht besteed aan de maakbaarheid van het geheel, daarom ging het assembleren voorspoedig.

Resultaat

Devoteq heeft een volledig operationeel Grill placement systeem gerealiseerd met de daarbij behorende CE documentatie, onderhoudsdocumenten en gebruikshandleidingen.

  • Integreerbaar Pick and Place systeem
  • Taktijd van 3 seconden
  • Hoge herhaalbaarheid (+/- 0.025mm)
  • Gebruiksvriendelijk ontwerp
  • Touchscreen interface
  • Uitwisselbaar magazijn

Bij Devoteq zijn we trots op het resultaat en de samenwerking met de klant was erg prettig. De klant is tevreden met het product en heeft al aangegeven voor meer projecten bij Devoteq terug te komen.

Devoteq de ideale partner voor jouw vraagstuk?

Is uw bedrijf ook in de race voor een Pick and Place?
Wacht niet langer en neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op, onze medewerkers helpen u graag verder.

Neem vandaag nog contact met ons op