Stansmachine

Toegepaste skills

Achtergrond

De engineeringsafdeling van een machinebouwer voor de grafische industrie heeft te weinig capaciteit. Daardoor loopt de ontwerpafdeling flink achter met het tekenwerk voor een nieuwe, gecompliceerde stansmachine. Zij bellen Devoteq detachering.

Machinebouw

Maatvoering tot op de micrometer
Het gaat om een geavanceerde stansmachine. Deze snijdt met hoge snelheid speelkaarten uit bedrukt karton. De nieuwe machine moet een flink hogere capaciteit krijgen dan de al bestaande machines. Dit vergt veel kracht en plaatwerk met een dikte van 50 mm. Tegelijk moet de zware machine zeer nauwkeurig kunnen worden afgesteld.
Het ontwerpteam van de machinebouwer kan precies aangeven waaraan het ontwerp moet voldoen. Vanwege de gewenste hoge nauwkeurigheidsgraad van grafische machines hebben we de grenzen van fysiek meetbare verschillen opgezocht. Zo zijn walsrollen ontworpen met een tolerantie van 3 micron, oftewel 0,000.003 m.

Aanpak Devoteq

Specialistisch tekenwerk
Voor de opdrachtgever is het van belang dat het tekenwerk op locatie wordt gedaan. Het bedrijf beschikt immers over de technische, specifieke kennis eigen aan de grafische industrie. Ter plekke moeten bestaande CAD-tekeningen worden opgeschaald naar een flink groter formaat. Daarbij is een goede samenwerking van belang. Voor het specialistische tekenwerk neemt de ontwerpafdeling contact op met Devoteq. Onze SolidWorks tekenaars zijn immers flexibel inzetbaar en bedreven.

Resultaat

Wat heeft werktuigbouwkundig ingenieursbureau Devoteq gedaan?

  • Engineering in SolidWorks
  • CAD-tekenaars op locatie
  • Nauwe aansluiting bij de werkwijze van de klant

Neem vandaag nog contact met ons op