Varkensstal

Toegepaste skills

Achtergrond

Vereijken is een bedrijf dat stalinrichtingen maakt voor varkens. Wat Vereijken uniek maakt zijn hun stalinrichtingen die inspelen op het welzijn van de biggen. Met verkopen over de hele wereld en vooral in Canada, waar veel megastallen staan. Een stalinrichting klinkt in eerste instantie niet heel interessant, maar deze stalinrichtingen zijn zeer geavanceerd, gebeuren er veel minder ongelukken met de biggen, is de hygiëne en comfort veel hoger.

Bij Vereijken loopt wel technisch personeel, maar voor de omzetting van de 2D CAD tekeningen naar 3D zijn de SolidWorks tekenaars van Devoteq ingeschakeld. De kwaliteit waarmee Devoteq dit project heeft afgeleverd was het beginsel voor een jarenlange samenwerking waarin Devoteq de engineering en productontwikkeling van Vereijken verzorgde.

Vereijken is een hele belangrijke klant van Devoteq geweest, door het vertrouwen en de vele opdrachten heeft Devoteq een grote groei meegemaakt. Hierdoor heeft Devoteq het team kunnen uitbreiden en veel ervaring opgedaan. Door de overname door een Franse partij gaat na meer dan vijfjaar een einde komen aan deze fantastische samenwerking.

Machinebouw

De uitdaging tijdens deze projecten was om de producten zo diervriendelijk mogelijk te maken. Denk hierbij aan hekken met de juiste afstand tussen de spijlen, scherpe randen, beknellingsgevaar, ect.

Aanpak Devoteq

Bijna iedere week nieuwe teken / productontwikkeling / engineeringsopdrachten, die via de telefoon of per mail met Devoteq werden gecommuniceerd, maakte Timo bijna de teken afdeling van Vereijken voor twee dagen per week. Korte lijntjes maakte dit project bijzonder. 

Resultaat

Tekenpakketten, berekeningen, concepten per aanvraag verschilde het wat opgeleverd werd. In het begin waren het vooral SollidWorks 3D tekeningen. Deze kwamen voort uit de 2D CAD tekeningen die Vereijken Devoteq aanleverde.

Op het moment dat de 2D CAD tekeningen allemaal omgezet waren naar 3D, veranderde de opdracht aanvragen in productontwikkeling waar kosten besparende ontwerpen werden opgeleverd of een ontwerp met een verbeterde functionaliteit.

Timo aan het woord

“Het was heel erg leuk om een productassortiment op te zetten. De producten van Vereijken waren kleine engineeringsprojecten met duidelijk kop en staart. Als ik er nu op terug kijk en zie hoeveel wij samen hebben bedacht en getekend dan ben ik daar best trots op”

Neem vandaag nog contact met ons op