Prototype ontwikkelen

Bij Devoteq begrijpen we de essentie van een goed prototype laten ontwikkelen in het productontwikkelingsproces. Een prototype is niet alleen een tastbaar model van je concept, maar het is ook een cruciaal hulpmiddel om je ideeën te valideren, feedback te verzamelen en potentiële problemen te identificeren voordat je investeert in grootschalige productie.

Onze voordelen

Maatwerk

Maatwerk productontwikkeling van A tot Z waarbij innovatie en creativiteit voorop staan.

Concept toetsing

Als ingenieurs zijn we gepassioneerd om bepaalde concepten te toetsen en te bekijken hoe ze het best gerealiseerd kunnen worden. 

Snelheid

Door onze interne Rapid Prototyping capaciteiten kunnen we snel schakelen en prototypes ontwikkelen binnen korte doorlooptijden.

Expertise

Ons team van ontwerpers heeft veel ervaring in productontwikkeling en Rapid Prototyping, waardoor we uitdagingen snel kunnen oplossen.

Jouw visionaire reis begint hier

We begrijpen dat het best spannend kan zijn om je eigen productidee aan een externe partij toe te vertrouwen en daaropvolgend een product laten ontwikkelen. Maar hier bij Devoteq zijn we meer dan alleen ingenieurs – we zijn partners in jouw droom.

We hebben ruime ervaring in het werken met start-ups en innovatieve ondernemers, en we begrijpen de unieke uitdagingen waar je voor staat. Ons team zal jouw reis met zorg en precisie begeleiden. Kies Devoteq voor onze bewezen expertise in productontwikkeling, onze proactieve aanpak en onze ongeëvenaarde toewijding aan jouw visie. Laten we samen de eerste stappen zetten op weg naar een grenzeloze toekomst vol mogelijkheden

Onze klanten

Waarom een Prototype laten ontwikkelen?

Een prototype laten ontwikkelen is een integraal onderdeel van het productontwikkelingsproces om verschillende redenen:

Concept validatie: Een prototype stelt je in staat om de levensvatbaarheid van je concept te testen en eventuele tekortkomingen vroegtijdig te identificeren.

Gebruikersfeedback: Door een prototype aan potentiële gebruikers te tonen, kun je waardevolle feedback verzamelen over het ontwerp, de functionaliteit en de gebruikerservaring.

Iteratief ontwerp: Door de ontwikkeling van een prototype is het mogelijk om snel wijzigingen aan te brengen en iteraties door te voeren op basis van feedback, waardoor je uiteindelijk tot een optimaal ontwerp kunt komen.

productontwikkeling

Rapid Prototyping bij Devoteq

Bij Devoteq beschikken we over een geavanceerde werkplaats waar we snel 3D-modellen kunnen omzetten naar tastbare prototypes. Met behulp van geavanceerde Rapid Prototyping-technologieën zoals 3D-printen kunnen we snel hoogwaardige prototypes laten ontwikkelen

Onze Prototype aanpak

Onze aanpak voor het laten ontwikkelen van een prototype, kenmerkt zich door 4 stappen: 

Conceptanalyse
We beginnen met een grondige analyse van je concept en ontwerpvereisten om een duidelijk beeld te krijgen van wat je wilt bereiken met het prototype.

3D-Modellering
Onze ervaren ontwerpers zetten je concept om in een nauwkeurig 3D-model met behulp van CAD-software zoals Autodesk Inventor of Solidworks. 

Rapid Prototyping
Zodra het 3D-model is voltooid, gaan we over tot het produceren van het prototype in onze werkplaats. We maken gebruik van de meest geschikte Rapid Prototyping-technologieën op basis van de complexiteit van het ontwerp en de gewenste materiaaleigenschappen.

Testen en Itereren
Het ontwikkelde prototype wordt vervolgens onderworpen aan uitgebreide tests en evaluaties om de functionaliteit, duurzaamheid en gebruikerservaring te valideren. Indien nodig worden er aanpassingen en iteraties doorgevoerd totdat het gewenste resultaat is bereikt.

productontwikkeling bedrijf
product laten ontwikkelen

Prototype laten ontwikkelen door Devoteq?

Bij Devoteq geloven we dat het laten ontwikkelen van een goed prototype de eerste stap is naar het realiseren van succesvolle producten. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe we je kunnen helpen bij het ontwikkelen van jouw ideeën tot tastbare realiteit.

Veelgestelde vragen over het ontwikkelen van prototypes 

Wat is een prototype?

Een prototype is een eerste versie of model van een product dat wordt gebruikt om concepten te testen, ontwerpen te evalueren en feedback te verzamelen voordat het product in productie gaat. Het kan variëren van een eenvoudig mock-up model tot een functionerend exemplaar dat dicht bij de uiteindelijke versie ligt.

Waarom is het laten ontwikkelen van een prototype belangrijk?

Prototypes spelen een cruciale rol in het productontwikkelingsproces omdat ze ontwerpen valideren, potentiële problemen identificeren, gebruikersfeedback verzamelen en helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen voordat er grote investeringen worden gedaan in productie.

Welke voordelen biedt het ontwikkelen van een prototype?

Het laten ontwikkelen van een prototype biedt verschillende voordelen, waaronder het verminderen van ontwikkelingskosten, het verkorten van de ontwikkeltijd, het verbeteren van de productkwaliteit, het minimaliseren van risico’s en het vergroten van de kans op succes in de markt.

Wat zijn de verschillende soorten prototypes?

Er zijn verschillende soorten prototypes, waaronder:
– conceptuele prototypes. Voor het visualiseren van ideeën)
– functionele prototypes. Die de functionaliteit van het product demonstreren)
– visuele prototypes. Voor het evalueren van het uiterlijk en de gebruikerservaring)
– pre-productie prototypes. Die zeer dicht bij de uiteindelijke productieversie liggen).

Hoe lang duurt het om een prototype te ontwikkelen?

De tijd die nodig is om een prototype te ontwikkelen kan variëren afhankelijk van factoren zoals de complexiteit van het product, de beschikbaarheid van middelen en de gekozen ontwikkelingsmethode. Eenvoudige prototypes kunnen binnen enkele dagen worden ontwikkeld, terwijl complexe prototypes meer tijd kunnen vergen.

Welke materialen worden gebruikt bij het maken van prototypes?

Verschillende materialen kunnen worden gebruikt bij het maken van prototypes, waaronder kunststoffen, hout, metaal, schuim, en zelfs biologisch materiaal zoals klei. De keuze van materiaal hangt af van factoren zoals het beoogde gebruik van het prototype, de gewenste eigenschappen en de beschikbaarheid van materialen.

Wat is Rapid Prototyping?

Rapid Prototyping is een productieproces waarbij prototypes snel worden gemaakt door middel van geavanceerde technologieën zoals 3D-printen, CNC-bewerking en vacuümvormen. Dit stelt ontwikkelaars in staat om snel en kosteneffectief prototypes te produceren voor testen en evaluaties.

Kan ik wijzigingen aanbrengen in het prototype tijdens het ontwikkelingsproces?

Ja, een van de voordelen van het ontwikkelen van prototypes is dat het ontwerp iteratief kan worden verbeterd op basis van feedback en testresultaten. Het is gebruikelijk om wijzigingen aan te brengen in het prototype tijdens het ontwikkelingsproces om te zorgen voor een optimale functionaliteit en gebruikerservaring.

Hoeveel kost het om een prototype te laten ontwikkelen?

De kosten voor het laten ontwikkelen van een prototype kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de complexiteit van het product, het gekozen productiemateriaal, en de gebruikte technologieën.

product ontwikkeling

Gemaakt door Devoteq

Frituur automatisering

Frituur automatisering

Felix Bakwandrobot

Felix Bakwandrobot

Chainstopper

Chainstopper

Integreerbare pick and place

Integreerbare pick and place

Toblerone assemblagelijn

Toblerone assemblagelijn

Blowerbelt

Blowerbelt

Meditatie machine

Meditatie machine

Elektrische lift

Elektrische lift

RVS kast op maat

RVS kast op maat

Stansmachine

Stansmachine

Pompput

Pompput

RaceTrack

RaceTrack

Lasmal

Lasmal

Varkensstal

Varkensstal

Liftsysteem voermengwagen

Liftsysteem voermengwagen

Verenkelaar pouch

Verenkelaar pouch

Frituurbakwanden

Frituurbakwanden

Liftsysteem

Liftsysteem

Bordes berekenen

Bordes berekenen

Motorbike simulator

Motorbike simulator

Filament extruder

Filament extruder

Twin agent skid

Twin agent skid

Stalinrichting varkens

Stalinrichting varkens

Lasstraat

Lasstraat

Fireman Equipment

Fireman Equipment

Hydrant cabinet

Hydrant cabinet

Bakken aanvoersysteem

Bakken aanvoersysteem

Tank berekenen

Tank berekenen

Opgooitafel

Opgooitafel

Speakerbehuizing

Speakerbehuizing

Kantelaar

Kantelaar

Drukvat berekening

Drukvat berekening

E-booster

E-booster

Natrium sproeiwagen

Natrium sproeiwagen

Frame berekenen

Frame berekenen

Electronica behuizing

Electronica behuizing

Plastic vanger

Plastic vanger

Lasstation

Lasstation

Armatuur

Armatuur

Machinebouw

Machinebouw

Container inrichting defensie

Container inrichting defensie

Inline lekdetectie beursmachine

Inline lekdetectie beursmachine

Neem vandaag nog contact met ons op