Sterkteberekeningen

Wij zijn hét engineeringsbureau om alle teken- en engineeringswerk voor jou als opdrachtgever op te knappen, inclusief sterkteberekeningen en andere berekeningen die je project vereist. Engineering is onze passie! Lees verder over alle berekeningen die wij voor jou kunnen maken, zoals een fem berekening, fem analyse of sterkteberekening.

Onze voordelen

Volgens de norm

Devoteq zorgt ervoor dat jouw project aan alle wettelijke verplichtingen voldoet.

Bespaar kosten

Bespaar kosten met een nauwkeurige sterkteberekening, we maken  een constructie niet onnodig zwaar.

Kwaliteitsborging

Devoteq werkt deze FEM, FEA en EEM berekeningen nauwgezet voor je uit en garanderen zodoende de veiligheid en kwaliteit van alle machines en constructies.

Structuur Analyse

Met de meest vernieuwende en gespecialiseerde software brengen we jouw constructie in kaart en tonen we haarfijn aan waar eventuele pijnpunten zijn.

Kracht in cijfers

Bij Devoteq begrijpen we dat de stabiliteit en betrouwbaarheid van jouw projecten cruciaal zijn. Onze toegewijde experts gebruiken nauwkeurige sterkteberekeningen om risico’s te minimaliseren en optimalisatie te maximaliseren. Kies Devoteq voor een ongeëvenaarde combinatie van precisie, technische expertise en bewezen resultaten. Op Devoteq kan je bouwen.

Onze klanten

Waarom een sterkteberekening laten maken?

Om te beginnen is een constructieberekening en sterkteberekening laten maken in veel situaties verplicht. Als werktuigbouwkundig ingenieursbureau ontzorgen wij u daarin volledig. Wij richten ons onder meer op machines en constructies, apparaten, installaties, bordessen, drukvaten en hijsinstallaties. Devoteq zorgt ervoor dat u bij uw project aan alle wettelijke verplichtingen voldoet. Los van deze verplichting is het ook een goed idee om een constructieberekening te laten maken.

Dankzij deze constructieberekening ben je zeker dat een plan of een idee uitvoerbaar is. Bovendien weet je door de sterkte berekening precies waar extra druk op de constructie komt te staan en gebruik van een bepaalde materiaalsoort of dikte zinvol is. Dat bespaart productiekosten zonder op veiligheid in te boeten. Hetzelfde geldt voor machines en apparaten. Als bedrijfsleider wil je dat je machinepark duurzaam werkt en veilig is voor jezelf en je medewerkers zonder daarvoor de hoofdprijs te moeten betalen. Een constructiebureau zoals Devoteq stelt constructieberekeningen op maat voor jou op. Onze ingenieurs houden zich hierbij strikt aan de eisen die opgesteld zijn in de Nederlandse wetgeving.

sterkteberekening

Wat is een sterkteberekening?

Een sterkteberekening is een berekening die aantoont of een ontwerp voor een machine of constructie op een veilige en duurzame manier gerealiseerd kan worden. Dankzij een goede sterkteberekening vermijd je op korte en lange termijn dat er dure of gevaarlijke schade aan machines, constructies of installaties optreedt. Specialisten in sterkteberekeningen, zoals wij van Devoteq, werken deze berekeningen nauwgezet voor u uit en garanderen zodoende de veiligheid en kwaliteit van alle machines, installaties en constructies waarvoor we berekeningen maken. In veel situaties is het laten maken van sterkteberekeningen verplicht.

Bovendien bespaar je met een nauwkeurige sterkteberekening kosten, omdat je specifiek op plekken waar dat nodig is de juiste materiaalsoorten en diktes toepast, en een constructie dus niet onnodig zwaar maakt. Sterkteberekeningen voeren we uit voor alle mogelijke constructies. Onder een constructie verstaan we machines en apparaten die samengesteld zijn uit verschillende materialen, maar ook diverse installaties en staalconstructies (waaronder bordessen en trappen). Onze opdrachtgevers zijn machinebouwers, apparatenbouwers, constructiebedrijven, de offshore, tankbouwers, de industrie en producenten van consumentenproducten.

Wat bereken je met een sterkteberekening

Het laten maken van een sterkteberekening geeft uitsluitsel of een machine, installatie of constructie sterk en stabiel genoeg is. Onze ingenieurs maken deze berekeningen op basis van het bouwkundige plan van opdrachtgevers zoals machinebouwers, constructiebedrijven, tankbouwers of de industrie.

Zo brengen sterkteberekeningen het gewicht van de materialen in kaart en geven de berekeningen kritieke zones weer. Dit zijn zones die meer gevaar lopen dan andere, bijvoorbeeld door een verkeerde keuze van materialen of een fout tijdens het ontwerp.

Dankzij deze sterkteberekening kan de ontwerper de plannen aanpassen en voorkomen dat er problemen optreden. Zo zijn de problemen aangepakt voordat de constructie gebouwd is, wat veel problemen achteraf voorkomt.

sterkte berekening
sterkteberekeningen

Factoren sterkteberekeningen

Om de sterkte van een ontwerp voor een machine of constructie te berekenen, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Het doel van het laten maken van de sterkteberekening is om te bepalen of het ontwerp sterk genoeg is en bestand is tegen de belasting die het moet dragen.

De sterkteberekeningen omvatten meestal het bepalen van de krachten die op het ontwerp werken en het bepalen van de maximale belasting die het ontwerp kan weerstaan. Hier zijn enkele factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het berekenen van de sterkte van een ontwerp:

  1. Het materiaal van het ontwerp: Het type materiaal dat wordt gebruikt, bepaalt de sterkte van het ontwerp. Het is belangrijk om te weten hoe sterk het materiaal is bij het ontwerpen en berekenen van de hoeveelheid belasting die het ontwerp kan dragen.
  2. De geometrie van het ontwerp: De vorm van het ontwerp heeft invloed op de sterkte, omdat sommige vormen van nature sterker zijn dan andere.
  3. De belasting op het ontwerp: Het is belangrijk om de belastingsomstandigheden van het ontwerp te begrijpen, zoals de grootte en richting van de krachten die erop inwerken.
  4. Veiligheidsfactor: Het is belangrijk om een veiligheidsfactor in te bouwen bij het berekenen van de sterkte van het ontwerp om ervoor te zorgen dat het in elke situatie veilig kan functioneren.

Al deze factoren worden overwogen bij het berekenen van de sterkte van een ontwerp om ervoor te zorgen dat het ontwerp voldoende sterk is en aan de eisen voldoet.

FEM analyse of FEM berekening

De term FEM analyse of FEM berekening staat voor finite element method (Engels voor eindige elementen methode). Het is een grafisch 3D- model dat we met gespecialiseerde software maken, en waarop je meteen eventuele problemen ziet en kunt inschatten of het ontwerp aan de noodzakelijke voorwaarden voldoet.

Een FEM- analyse en berekening deelt een constructie op in een eindig aantal elementen. In deze analyse maakt een visuele tekening plaats voor een netwerk van elementen, elk met zijn eigen kleuren. Aan de hand van een FEM-analyse is het eenvoudiger voor een FEM engineer om te voorspellen waar de belastingen en de kritieke punten zich bevinden.

De gebruikte materialen, de afmetingen en keuzes die een ontwerper maakt qua constructie worden zo nauwgezet in kaart gebracht. Op basis van de FEM-berekening en -analyse stellen we dan een advies op, dat je als opdrachtgever gebruikt om de plannen al dan niet aan te passen.

fem berekening
fem analyse

Eindige elementen methode(FEM) Analyse

De term FEM in een FEM berekening staat voor finite element method. De Nederlandstalige naam hiervoor is eindige elementen methode (afgekort als EEM). Vaak hoor je ook de Engelstalige benaming FEA, wat dan weer staat voor finite element analysis. Deze drie termen, EEM, FEA of FEM berekening, betekenen telkens hetzelfde voor jou als klant: een betrouwbaar en veilig beeld van de sterkte van je constructie.

Voordelen FEM berekeningen

Een FEM berekening of analyse laten doen heeft enkele voordelen: 

Optimalisatie van ontwerpen: Een FEM berekening kan worden gebruikt voor het optimaliseren van ontwerpen door verschillende parameters te variëren en hun effect op de prestaties van een systeem te evalueren. Dit helpt Devoteq ingenieurs bij het vinden van het meest efficiënte ontwerp met betrekking tot sterkte, stijfheid, gewicht en andere factoren.

Kostenbesparing: Met een FEM berekening kunnen virtuele prototypes worden gemaakt en getest voordat fysieke prototypes worden gebouwd. Hierdoor kunnen ontwerpfouten in een vroeg stadium worden geïdentificeerd en gecorrigeerd, wat kosten en tijd bespaart.

Stress- en vervormingsanalyse: Een FEM berekening kan de spanningen en vervormingen binnen een structuur analyseren onder verschillende belastingen. Dit is cruciaal bij het ontwerpen van componenten en structuren om ervoor te zorgen dat ze binnen veilige en acceptabele grenzen blijven.

Levensduurvoorspelling: FEM berekeningen en analyses kunnen worden gebruikt om de levensduur van componenten en structuren te voorspellen door vermoeiingsanalyses uit te voeren. Dit is essentieel voor het beoordelen van de duurzaamheid en betrouwbaarheid van producten.

Verbeterde besluitvorming: Door FEM-analyses en berekeningen uit te voeren, kunnen beter geïnformeerde beslissingen worden genomen tijdens het ontwerpproces, wat leidt tot betere prestaties en betrouwbaarheid van de uiteindelijke producten.

Meer weten over FEM analyses? neem contact met ons op en we vertellen je er alles over.

sterkteberekening laten maken
sterkteberekening constructie

Sterkteberekening staal

In een constructie zijn er meestal verschillende soorten balken in verschillende materialen. Deze zijn cruciaal om instortingsgevaar te vermijden. De functie van een balk in een constructie is de belastingen overbrengen naar de dragende elementen. Wij werken uitsluitend met het materiaal staal.

Een draagconstructie berekenen is hier absoluut een must. De sterkteberekening voor stalen balken laat zien wat de krachten zijn die het product kan dragen en welke aanpassingen er nodig zijn. Staal is een sterk en robuust materiaal, maar het moet ook veel krachten kunnen dragen. Spreken we over een hoge constructie, dan is het gewicht op bepaalde steunpunten groot. Een sterkteberekening laten maken voor jouw stalen constructie?

Constructie berekenen

Hoe kun je nu concreet een constructie berekenen? Een constructie berekenen is een proces dat we bij Devoteq gemakkelijk en transparant aanpakken. Je neemt contact met ons op voor een verkennend gesprek.

We bekijken wat de opdracht inhoudt en stellen een offerte op maat op. Nadat je deze offerte goedgekeurd hebt, gaat het project van start en stellen we een werkplanning op. We brengen de constructie met onze gespecialiseerde software in kaart en maken de nodige berekeningen. Een constructie berekenen, betekent antwoord krijgen op vragen of de constructie volstaat, welke krachten er spelen en of veiligheid een probleem is.

sterkte berekening maken

Gemaakt door Devoteq

Frituur automatisering

Frituur automatisering

Felix Bakwandrobot

Felix Bakwandrobot

Chainstopper

Chainstopper

Integreerbare pick and place

Integreerbare pick and place

Toblerone assemblagelijn

Toblerone assemblagelijn

Blowerbelt

Blowerbelt

Meditatie machine

Meditatie machine

Elektrische lift

Elektrische lift

RVS kast op maat

RVS kast op maat

Stansmachine

Stansmachine

Pompput

Pompput

RaceTrack

RaceTrack

Lasmal

Lasmal

Varkensstal

Varkensstal

Liftsysteem voermengwagen

Liftsysteem voermengwagen

Verenkelaar pouch

Verenkelaar pouch

Frituurbakwanden

Frituurbakwanden

Liftsysteem

Liftsysteem

Bordes berekenen

Bordes berekenen

Motorbike simulator

Motorbike simulator

Filament extruder

Filament extruder

Twin agent skid

Twin agent skid

Stalinrichting varkens

Stalinrichting varkens

Lasstraat

Lasstraat

Fireman Equipment

Fireman Equipment

Hydrant cabinet

Hydrant cabinet

Bakken aanvoersysteem

Bakken aanvoersysteem

Tank berekenen

Tank berekenen

Opgooitafel

Opgooitafel

Speakerbehuizing

Speakerbehuizing

Kantelaar

Kantelaar

Drukvat berekening

Drukvat berekening

E-booster

E-booster

Natrium sproeiwagen

Natrium sproeiwagen

Frame berekenen

Frame berekenen

Electronica behuizing

Electronica behuizing

Plastic vanger

Plastic vanger

Lasstation

Lasstation

Armatuur

Armatuur

Machinebouw

Machinebouw

Container inrichting defensie

Container inrichting defensie

Inline lekdetectie beursmachine

Inline lekdetectie beursmachine

Neem vandaag nog contact met ons op