Automatisering

Maatwerk van A tot Z

Specialisaties en ontwerpmethoden

Maatwerk productontwikkeling van A tot Z waarbij innovatie en creativiteit voorop staan.

Je ontvangt een uitgebreid productvoorstel met 3D renders in fotografische kwaliteit.

We zijn specialist in FEM sterkteberekeningen met SolidWorks. We besparen overhead kosten door te berekenen of de machine sterk genoeg is.

Alle projecten werken we uit in gespecialiseerde tekenpakketen zoals SolidWorks.

Onze voordelen

Al onze ingenieurs hebben bakken ervaring. Je haalt dus naast alle kennis, nieuwe en frisse ideeën binnen.

Eén centraal aanspreekpunt voor het detacheren van ervaren engineers bij onze opdrachtgevers.

We werken voor zowel kleine als grote bedrijven en kennen de specifieke gang van zaken binnen elke omgeving.

Geen onnodige softwarekosten, als engineerings bureau beschikken we over licenties voor nodige software.

Automatisering die werkt

Bij Devoteq begrijpen we dat automatisering niet alleen over technologie gaat; het gaat over het realiseren van efficiëntie, groei en succes. Wij zijn gepassioneerd over het leveren van automatiseringsoplossingen die écht werken. Ons team staat klaar om jouw machine aan te pakken en op maat gemaakte oplossingen te bieden die jouw bedrijf vooruit helpen. Kies Devoteq voor onze bewezen expertise, persoonlijke betrokkenheid en de belofte van automatisering die écht werkt.

Robotisering, automatisering en machinebouw in Nederland: specialiteiten van Devoteq

Machinebouw is een tak in de industrie die machines ontwerpt, bouwt en onderhoudt. Machinebouw is een breed begrip. Zowel grote als kleine bedrijven, maar ook particulieren kunnen een beroep doen op Devoteq als machinebouwer. Onze machine engineers kunnen worden ingezet om een machine te ontwerpen en te bouwen. Ook voor het ontwerp van speciaalmachines kan er een beroep op ons worden gedaan. Devoteq is dé referentie voor machinebouw in Nederland.

Elke machine is uniek, en Devoteq neemt een unieke plaats in binnen de machinebouw industrie. Op het vlak van robotisering zijn we echte koplopers in Nederland. We hebben ervaring in verschillende branches van machinebouw in Nederland, zoals assemblagemachines of verpakkingsmachines. Dit zijn sectoren waar de machinebouw industrie sterk staat. In de papierverwerkende industrie hebben we ook heel wat ervaring, net zoals in de voedingsindustrie en de agrarische sector, waar we sterk staan op het vlak van assemblage automatisering en robotisering. Devoteq staat voor robotisering in Nederland, waardoor je een aanspreekpunt voor je automatiseringsproject dicht bij huis hebt.

Een machine ontwerpen, hoe gaat dit in zijn werk?

Kort gezegd gaan we voor machinebouw projecten aan de slag met je ideeën. Een machine maken of een machine bouwen is immers een proces van samenwerking tussen klant en machinebouwer. Dankzij onze ervaring en knowhow komen we tot de perfecte machine. Wil je een machine ontwerpen? Neem contact op met Devoteq voor elk project met machinebouw in Nederland.

Lees meer

Machine ontwikkeling is het proces van het creëren van een geautomatiseerde machine die een specifieke taak of functie kan uitvoeren. Bij Devoteq luisteren we in de eerste plaats naar je wensen qua machinebouw. Een machine ontwerpen begint bij je behoeften en eisen. Samen met mensen van je bedrijf nemen we deze zaken door. Onze machinebouwers doorlopen ook alle schetsen, tekeningen en plannen om de machine te bouwen.
Machine ontwerpen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat onze machine engineers tekeningen maken, bijvoorbeeld in SolidWorks. De onderdelen selecteren, stuklijsten opstellen en assemblagelijnen ontwikkelen: het hoort er allemaal bij.

Machinebouw
Speciaal machinebouw

Het bouwen van een machine en ontwikkeling in de machinefabriek, hoe verloopt dit?

Het bouwproces verloopt eveneens in diverse stappen. Afhankelijk van het project bepalen we de noodzakelijke stappen en een plan van aanpak.

Stappen machinebouw in machinefabriek Devoteq:

  • Bestelling van plaatwerkdelen en onderdelen. De machinebouw industrie levert ons onderdelen aan zodat we in onze ateliers met assemblagelijnen van start kunnen gaan.
  • Een machineframe bouwen. Om een machine te ontwerpen, denken we ook na of de machine ontwikkeling realistisch is. Het machineframe is voor assemblagelijnen wat de fundering van een huis is. Zo is elke machine die van de assemblagelijn rolt perfect volgens plan uitgevoerd.
Lees meer
  • Om tot een solide machine te komen, moeten de onderdelen stevig aan elkaar gelast worden.
  • Componenten inbouwen is eveneens een onderdeel van een machine maken. Dit zijn dan de onderdelen die de machine functioneel laten werken.
  • Machinebouw betekent ook het testen en aansluiten op het elektrische netwerk. Bij machinebouw trekken we de nodige tijd uit om de kwaliteit van de werking te controleren. Veiligheid is belangrijk bij machineontwikkeling en machinebouw.
  • Goedkeuring en valideren van de machine maken. Valideren betekent dat je als eindklant bepaalt of de machine aan alle voorwaarden voldoet.

Kortom, machine ontwikkeling is een multidisciplinair proces waarbij onder andere technische vaardigheden, designvaardigheden, software-ontwikkeling en testvaardigheden vereist zijn. Machine ontwikkeling vereist samenwerking van verschillende disciplines, van concept tot productie. Het eindproduct na ontwikkeling is een geautomatiseerde machine die ongeacht de zware taken, efficiënt en betrouwbaar kan werken.

Robotisering en automatisatie in Nederland zijn meer dan twee toverwoorden.

Robotisering is in Nederland geen verre droom meer. Robotisering is een passie bij Devoteq. Een machine ontwerpen die taken geautomatiseerd uitvoert? Of een project waarbij je eigen producten dankzij robotisering en automatisering in no-time geproduceerd worden? Het kan allemaal. Robotisering betekent dat robots het werk van je overnemen. Automatisering/automatisatie is een meer algemene benaming. Wanneer je iets automatiseert en als de machinebouw in Nederland gebeurt, bespaar je tijd en geld. De ROI (return on investment) wordt groter en je project in robotisering en automatisering betaalt zich als het ware vanzelf uit.

Lees meer

Producten worden steeds slimmer en de mogelijkheden van machines zijn eindeloos. Of je nu werkt met geautomatiseerde assemblagelijnen, transportsystemen, ontstapelmachines of bewerkingsmachines; bekijk zeker samen met Devoteq de mogelijkheden qua robotisering en productie automatisering om een machine te ontwerpen. Als bedrijf zijn we gespecialiseerd in industriële automatisering.

Devoteq machinebouw
Speciale machinebouw

Wat zijn assemblagelijnen en wat betekenen ze voor je machine?

Assemblagelijnen bepalen hoe het product gebouwd wordt. Assemblagelijnen behoren tot het automatiseren en robotiseren van projecten. Bij speciale machinebouw en de machinebouw industrie denken we bij Devoteq meteen aan de productiemogelijkheden. Daar komen assemblagelijnen direct in de kijker. Een machine bouwen kan stukwerk zijn, maar het is ook mogelijk dat je meerdere machines in serie wenst te produceren. Vanaf dat moment zijn assemblagelijnen belangrijk.

Lees meer

Wat zijn assemblagelijnen nu precies? Assemblagelijnen zijn series van operaties die in lijn worden uitgevoerd. Tijdens de assemblage passeren diverse stukken lijnstations, waar ze al dan niet automatisch in elkaar gezet worden. Assemblage komt van het Latijnse assimulare, wat samenvoegen betekent. Bij Devoteq helpen we je graag met advies over assemblagelijnen. Zo versterken we samen de sector van machinebouw in Nederland.

Wat is apparatenbouw?

Kort gezegd hebben we het met apparatenbouw over de ontwikkeling en de bouw van apparaten. Het gaat hierbij echter niet om routineklussen. Ieder apparaat is anders en heeft een uniek doel waar het voor bestemd is. Ook worden er allerlei eisen gesteld aan apparaten in verschillende branches. Met dit soort zaken dient rekening gehouden te worden wanneer een nieuw apparaat ontwikkeld en gebouwd wordt. Dit maakt het bouwen van deze apparaten een gespecialiseerde klus die om maatwerk vraagt. Ieder ontwerp verdient de volle aandacht, zodat het uiteindelijke apparaat zijn werk goed kan uitvoeren.

Verschil apparatenbouw en machinebouw

Hoewel ‘machinebouw’ en ‘apparatenbouw’ termen zijn die vaak door elkaar heen worden gebruikt, beschrijven ze niet hetzelfde. Met machinebouw wordt in de regel het ontwerpen en bouwen van machines bedoeld die voor de maakindustrie bestemd zijn. Deze machines hebben vaak als taak een halffabricaat of eindproduct te creëren. Denk bijvoorbeeld aan machines die gebruikt worden om auto’s of auto-onderdelen te maken.

Met apparatenbouw heeft men het over apparaten die gebouwd worden voor de procesindustrie. De apparaten hanteren meestal geen vaste, maar vloeibare stoffen. Ze mengen deze, zetten scheikundige reacties in of filteren stoffen.

Apparatenbouw op maat

De dienstverlening die we aanbieden, gaat verder dan enkel het bouwen van apparaten. We helpen je graag met onderhoud en kunnen bovendien partner worden van een van jouw projecten om zo de werklast te verlichten. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden graag je vragen en bespreken de mogelijkheden.

Speciale machinebouw

Bij Devoteq zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en installeren van machines die aangepast zijn aan de specifieke behoeften van onze klanten. Dit noemen we ook wel speciale machinebouw. Of het nu gaat om het automatiseren van een productielijn, het integreren van een nieuwe technologie in een bestaande machine, of het ontwerpen van een volledig nieuwe machine, wij hebben de expertise en ervaring om u te helpen met de speciale machinebouw.

Onze focus ligt op het bieden van oplossingen die niet beschikbaar zijn in de standaard markt. Dit betekent dat we veel tijd besteden aan het begrijpen van de behoeften van onze klanten en het vinden van de beste manier om aan die behoeften te voldoen. Dit kan betekenen dat we gebruik maken van nieuwe technologieën, verschillende materialen of zelfs volledig nieuwe ontwerpen. Speciale machinebouw op maat dus.

Gemaakt door Devoteq

Frituur automatisering

Frituur automatisering

Frituurbakwand robot

Frituurbakwand robot

Chainstopper

Chainstopper

Integreerbare pick and place

Integreerbare pick and place

Toblerone assemblagelijn

Toblerone assemblagelijn

Blowerbelt

Blowerbelt

Meditatie machine

Meditatie machine

Elektrische lift

Elektrische lift

Planetaire schuurmachine

RVS kast op maat

RVS kast op maat

Stansmachine

Stansmachine

Pompput

Pompput

RaceTrack

RaceTrack

Lasmal

Lasmal

Varkensstal

Varkensstal

Liftsysteem voermengwagen

Liftsysteem voermengwagen

Verenkelaar pouch

Verenkelaar pouch

Pompset

Frituurbakwanden

Frituurbakwanden

Liftsysteem

Liftsysteem

Bordes berekenen

Motorbike simulator

Motorbike simulator

Filament extruder

Filament extruder

Twin agent skid

Twin agent skid

Stalinrichting varkens

Stalinrichting varkens

Lasstraat

Lasstraat

Fireman Equipment

Fireman Equipment

Multilift

Hydrant cabinet

Hydrant cabinet

Bakken aanvoersysteem

Bakken aanvoersysteem

Tank berekenen

Tank berekenen

Opgooitafel

Opgooitafel

Speakerbehuizing

Speakerbehuizing

Automatische zakkenvuller

Fusten ontstapelaar

Kantelaar

Kantelaar

Drukvat berekening

Drukvat berekening

E-booster

E-booster

Transportband

Natrium sproeiwagen

Natrium sproeiwagen

Frame berekenen

Frame berekenen

Electronica behuizing

Electronica behuizing

Plastic vanger

Plastic vanger

Lasstation

Lasstation

Armatuur

Armatuur

Machinebouw

Machinebouw

Container inrichting defensie

Container inrichting defensie

Inline lekdetectie beursmachine

Inline lekdetectie beursmachine

Onze klanten

Op zoek naar een ervaren partner voor machinebouw in Nederland? Bel Devoteq

Ben je op zoek naar een ervaren en professionele partner voor machinebouw in Nederland? Neem dan zeker contact op met Devoteq. We helpen je graag verder met het ontwerp en behandelen alle aspecten qua robotisering of automatisering. Voor speciale machinebouw en robotisering in Nederland is Devoteq je aanspreekpunt.

Neem vandaag nog contact met ons op