Speciaalmachinebouw en automatisering

De sleutel tot efficiëntie: onze geavanceerde automatiseringsoplossingen. Lees meer over speciale machinebouw waar ons engineeringsbureau gespecialiseerd in is, zoals robotisering en het ontwerpen van machines. 

Onze voordelen

Maatwerk Machines

Bij Devoteq zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en installeren van machines die aangepast zijn aan de specifieke behoeften van onze klanten.

Ervaring

We hebben als engineeringspartner ervaring in verschillende branches van machinebouw, zoals assemblagemachines of verpakkingsmachines.

Klantfocus

We besteden veel tijd aan het begrijpen van de behoeften van onze klanten en het vinden van de beste manier om aan die behoeften te voldoen.

Robotisering dichtbij

Devoteq staat voor robotisering in Nederland, waardoor je een aanspreekpunt voor je automatiseringsproject dicht bij huis hebt.

Automatisering die werkt

Bij Devoteq begrijpen we dat automatisering niet alleen over technologie gaat; het gaat over het realiseren van efficiëntie, groei en succes. Wij zijn gepassioneerd over het leveren van automatiseringsoplossingen die écht werken. Ons team staat klaar om jouw machine aan te pakken en op maat gemaakte oplossingen te bieden die jouw bedrijf vooruit helpen. Kies Devoteq voor onze bewezen expertise, persoonlijke betrokkenheid en de belofte van automatisering die écht werkt.

Onze klanten

Robotisering, automatisering en machinebouw in Nederland: specialiteiten van Devoteq

Machinebouw is een tak in de industrie die machines ontwerpt, bouwt en onderhoudt. Machinebouw engineering is een breed begrip. Zowel grote als kleine bedrijven, maar ook particulieren kunnen een beroep doen op Devoteq als machinebouwer. Onze machine engineers kunnen worden ingezet om een machine te ontwerpen en te bouwen. Ook voor het ontwerp van speciaalmachines kan er een beroep op ons worden gedaan. Devoteq is dé referentie voor machinebouw in Nederland.

Elke machine is uniek, en Devoteq neemt een unieke plaats in binnen de machinebouw engineering industrie. Op het vlak van robotisering zijn we echte koplopers in Nederland. We hebben ervaring in verschillende branches van machinebouw in Nederland, zoals assemblagemachines of verpakkingsmachines. Dit zijn sectoren waar de machinebouw industrie sterk staat. In de papierverwerkende industrie hebben we ook heel wat ervaring, net zoals in de voedingsindustrie en de agrarische sector, waar we sterk staan op het vlak van assemblage automatisering en robotisering. Devoteq staat voor robotisering in Nederland, waardoor je een aanspreekpunt voor je automatiseringsproject dicht bij huis hebt.

speciaal machinebouw

Een machine ontwerpen, hoe gaat dit in zijn werk?

Kort gezegd gaan we voor machinebouw engineering projecten aan de slag met je ideeën. Een machine maken of een machine bouwen is immers een proces van samenwerking tussen klant en machinebouwer. Dankzij onze ervaring en knowhow komen we tot de perfecte machine. Wil je een machine ontwerpen? Neem contact op met Devoteq voor elk project met machinebouw in Nederland.

Machine ontwikkeling is het proces van het creëren van een geautomatiseerde machine die een specifieke taak of functie kan uitvoeren. Bij Devoteq luisteren we in de eerste plaats naar je wensen qua machinebouw. Een machine ontwerpen begint bij je behoeften en eisen. Samen met mensen van je bedrijf nemen we deze zaken door. Onze machinebouwers doorlopen ook alle schetsen, tekeningen en plannen om de machine te bouwen.
Machine ontwerpen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat onze machine engineers tekeningen maken, bijvoorbeeld in SolidWorks. De onderdelen selecteren, stuklijsten opstellen en assemblagelijnen ontwikkelen: het hoort er allemaal bij.

Het bouwen van een machine en ontwikkeling in de machinefabriek, hoe verloopt dit?

Het bouwproces verloopt eveneens in diverse stappen. Afhankelijk van het project bepalen we de noodzakelijke stappen en een plan van aanpak.

Stappen machinebouw in machinefabriek Devoteq:

 • Bestelling van plaatwerkdelen en onderdelen. De machinebouw industrie levert ons onderdelen aan zodat we in onze ateliers met assemblagelijnen van start kunnen gaan.
 • Een machineframe bouwen. Om een machine te ontwerpen, denken we ook na of de machine ontwikkeling realistisch is. Het machineframe is voor assemblagelijnen wat de fundering van een huis is. Zo is elke machine die van de assemblagelijn rolt perfect volgens plan uitgevoerd.v
  Efficiënte Machines
   • Om tot een solide machine te komen, moeten de onderdelen stevig aan elkaar gelast worden.
   • Componenten inbouwen is eveneens een onderdeel van een machine maken. Dit zijn dan de onderdelen die de machine functioneel laten werken.
   • Machinebouw betekent ook het testen en aansluiten op het elektrische netwerk. Bij machinebouw trekken we de nodige tijd uit om de kwaliteit van de werking te controleren. Veiligheid is belangrijk bij machineontwikkeling en machinebouw.
   • Goedkeuring en valideren van de machine maken. Valideren betekent dat je als eindklant bepaalt of de machine aan alle voorwaarden voldoet.

   Kortom, machine ontwikkeling is een multidisciplinair proces waarbij onder andere technische vaardigheden, designvaardigheden, software-ontwikkeling en testvaardigheden vereist zijn. Machine ontwikkeling vereist samenwerking van verschillende disciplines, van concept tot productie. Het eindproduct na ontwikkeling is een geautomatiseerde machine die ongeacht de zware taken, efficiënt en betrouwbaar kan werken.

    

   machine ontwikkeling
   engineeringsbureau machinebouw

   Robotisering en automatisatie in Nederland zijn meer dan twee toverwoorden.

   Robotisering is in Nederland geen verre droom meer. Robotisering is een passie bij Devoteq. Een machine ontwerpen die taken geautomatiseerd uitvoert? Of een project waarbij je eigen producten dankzij robotisering en automatisering in no-time geproduceerd worden? Het kan allemaal. Robotisering betekent dat robots het werk van je overnemen. Automatisering/automatisatie is een meer algemene benaming. Wanneer je iets automatiseert en als de machinebouw engineering in Nederland gebeurt, bespaar je tijd en geld. De ROI (return on investment) wordt groter en je project in robotisering en automatisering betaalt zich als het ware vanzelf uit.

   Producten worden steeds slimmer en de mogelijkheden van machines zijn eindeloos. Of je nu werkt met geautomatiseerde assemblagelijnen, transportsystemen, ontstapelmachines of bewerkingsmachines; bekijk zeker samen met Devoteq de mogelijkheden qua robotisering en productie automatisering om een machine te ontwerpen. Als bedrijf zijn we gespecialiseerd in industriële automatisering.

   Wat zijn assemblagelijnen en wat betekenen ze voor je machine?

   Assemblagelijnen bepalen hoe het product gebouwd wordt. Assemblagelijnen behoren tot het automatiseren en robotiseren van projecten. Bij speciale machinebouw en de machinebouw industrie denken we bij Devoteq meteen aan de productiemogelijkheden. Daar komen assemblagelijnen direct in de kijker. Een machine bouwen kan stukwerk zijn, maar het is ook mogelijk dat je meerdere machines in serie wenst te produceren. Vanaf dat moment zijn assemblagelijnen belangrijk.

   Wat zijn assemblagelijnen nu precies? Assemblagelijnen zijn series van operaties die in lijn worden uitgevoerd. Tijdens de assemblage passeren diverse stukken lijnstations, waar ze al dan niet automatisch in elkaar gezet worden. Assemblage komt van het Latijnse assimulare, wat samenvoegen betekent. Bij Devoteq helpen we je graag met advies over assemblagelijnen. Zo versterken we samen de sector van machinebouw in Nederland.

   machine automatisering
   machinebouw op maat

   Vacatures in engineering en techniek

   Wat is apparatenbouw?

   Kort gezegd hebben we het met apparatenbouw over de ontwikkeling en de bouw van apparaten. Het gaat hierbij echter niet om routineklussen. Ieder apparaat is anders en heeft een uniek doel waar het voor bestemd is. Ook worden er allerlei eisen gesteld aan apparaten in verschillende branches. Met dit soort zaken dient rekening gehouden te worden wanneer een nieuw apparaat ontwikkeld en gebouwd wordt. Dit maakt het bouwen van deze apparaten een gespecialiseerde klus die om maatwerk vraagt. Ieder ontwerp verdient de volle aandacht, zodat het uiteindelijke apparaat zijn werk goed kan uitvoeren.

   Verschil apparatenbouw en machinebouw

   Hoewel ‘machinebouw’ en ‘apparatenbouw’ termen zijn die vaak door elkaar heen worden gebruikt, beschrijven ze niet hetzelfde. Met machinebouw wordt in de regel het ontwerpen en bouwen van machines bedoeld die voor de maakindustrie bestemd zijn. Deze machines hebben vaak als taak een halffabricaat of eindproduct te creëren. Denk bijvoorbeeld aan machines die gebruikt worden om auto’s of auto-onderdelen te maken.

   Met apparatenbouw heeft men het over apparaten die gebouwd worden voor de procesindustrie. De apparaten hanteren meestal geen vaste, maar vloeibare stoffen. Ze mengen deze, zetten scheikundige reacties in of filteren stoffen.

   Apparatenbouw op maat

   De dienstverlening die we aanbieden, gaat verder dan enkel het bouwen van apparaten. We helpen je graag met onderhoud en kunnen bovendien partner worden van een van jouw projecten om zo de werklast te verlichten. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden graag je vragen en bespreken de mogelijkheden.

   Speciale machinebouw

    Bij Devoteq zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en installeren van machines die aangepast zijn aan de specifieke behoeften van onze klanten. Dit noemen we ook wel speciale machinebouw. Of het nu gaat om het automatiseren van een productielijn, het integreren van een nieuwe technologie in een bestaande machine, of het ontwerpen van een volledig nieuwe machine, wij hebben de expertise en ervaring om u te helpen met de speciale machinebouw.

    Onze focus ligt op het bieden van oplossingen die niet beschikbaar zijn in de standaard markt. Dit betekent dat we veel tijd besteden aan het begrijpen van de behoeften van onze klanten en het vinden van de beste manier om aan die behoeften te voldoen. Dit kan betekenen dat we gebruik maken van nieuwe technologieën, verschillende materialen of zelfs volledig nieuwe ontwerpen. Speciale machinebouw op maat dus.

     

    Gemaakt door Devoteq

    Frituur automatisering

    Frituur automatisering

    Felix Bakwandrobot

    Felix Bakwandrobot

    Chainstopper

    Chainstopper

    Integreerbare pick and place

    Integreerbare pick and place

    Toblerone assemblagelijn

    Toblerone assemblagelijn

    Blowerbelt

    Blowerbelt

    Meditatie machine

    Meditatie machine

    Elektrische lift

    Elektrische lift

    RVS kast op maat

    RVS kast op maat

    Stansmachine

    Stansmachine

    Pompput

    Pompput

    RaceTrack

    RaceTrack

    Lasmal

    Lasmal

    Varkensstal

    Varkensstal

    Liftsysteem voermengwagen

    Liftsysteem voermengwagen

    Verenkelaar pouch

    Verenkelaar pouch

    Frituurbakwanden

    Frituurbakwanden

    Liftsysteem

    Liftsysteem

    Bordes berekenen

    Bordes berekenen

    Motorbike simulator

    Motorbike simulator

    Filament extruder

    Filament extruder

    Twin agent skid

    Twin agent skid

    Stalinrichting varkens

    Stalinrichting varkens

    Lasstraat

    Lasstraat

    Fireman Equipment

    Fireman Equipment

    Hydrant cabinet

    Hydrant cabinet

    Bakken aanvoersysteem

    Bakken aanvoersysteem

    Tank berekenen

    Tank berekenen

    Opgooitafel

    Opgooitafel

    Speakerbehuizing

    Speakerbehuizing

    Kantelaar

    Kantelaar

    Drukvat berekening

    Drukvat berekening

    E-booster

    E-booster

    Natrium sproeiwagen

    Natrium sproeiwagen

    Frame berekenen

    Frame berekenen

    Electronica behuizing

    Electronica behuizing

    Plastic vanger

    Plastic vanger

    Lasstation

    Lasstation

    Armatuur

    Armatuur

    Machinebouw

    Machinebouw

    Container inrichting defensie

    Container inrichting defensie

    Inline lekdetectie beursmachine

    Inline lekdetectie beursmachine

    Neem vandaag nog contact met ons op