Speciaal machinebouw & Automatisering

Maatwerk van A tot Z

Robotisering, automatisering en machinebouw in Nederland: specialiteiten van Devoteq

Machinebouw is een tak in de industrie die machines ontwerpt, bouwt en onderhoudt. Machinebouw is een breed begrip. Zowel grote als kleine bedrijven, maar ook particulieren kunnen een beroep doen op Devoteq om een machine te ontwerpen en te bouwen. Devoteq is dé referentie voor machinebouw in Nederland.

Elke machine is uniek, en Devoteq neemt een unieke plaats in binnen de machinebouw industrie. Op het vlak van robotisering zijn we echte koplopers in Nederland. We hebben ervaring in verschillende branches van machinebouw in Nederland, zoals assemblagemachines of verpakkingsmachines. Dit zijn sectoren waar de machinebouw industrie sterk staat. In de papierverwerkende industrie hebben we ook heel wat ervaring, net zoals in de voedingsindustrie en de agrarische sector, waar we sterk staan op het vlak van automatisering en robotisering. Devoteq staat voor robotisering in Nederland, waardoor je een aanspreekpunt voor je automatiseringsproject dicht bij huis hebt.

Een machine ontwerpen, hoe gaat dit in zijn werk?

Kort gezegd gaan we voor machinebouw projecten aan de slag met je ideeën. Een machine maken of een machine bouwen is immers een proces van samenwerking. Dankzij onze ervaring en knowhow komen we tot de perfecte machine. Wil je een machine ontwerpen? Neem contact op met Devoteq voor elk project met machinebouw in Nederland.

Machine ontwikkeling is een proces dat uit verschillende stappen bestaat.
Bespreking opdracht machinebouw. Bij Devoteq luisteren we in de eerste plaats naar je wensen qua machinebouw. Een machine ontwerpen begint bij je behoeften en eisen. Samen met mensen van je bedrijf nemen we deze zaken door. We doorlopen ook al schetsen, tekeningen en plannen om de machine te bouwen.
Machine ontwerpen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat we tekeningen maken, bijvoorbeeld in SolidWorks. De onderdelen selecteren, stuklijsten opstellen en assemblagelijnen ontwikkelen: het hoort er allemaal bij.

Het bouwen van een machine en machine ontwikkeling, hoe verloopt dit?

Het bouwproces verloopt eveneens in diverse stappen. Afhankelijk van het project bepalen we de noodzakelijke stappen en een plan van aanpak.

  • Bestelling van plaatwerkdelen en onderdelen. De machinebouw industrie levert ons onderdelen aan zodat we in onze ateliers met assemblagelijnen van start kunnen gaan.
  • Een machineframe bouwen. Om een machine te ontwerpen, denken we ook na of de machine ontwikkeling realistisch is. Het machineframe is voor assemblagelijnen wat de fundering van een huis is. Zo is elke machine die van de assemblagelijn rolt perfect volgens plan uitgevoerd.
  • Om tot een solide machine te komen, moeten de onderdelen stevig aan elkaar gelast worden.
  • Componenten inbouwen is eveneens een onderdeel van een machine maken. Dit zijn dan de onderdelen die de machine functioneel laten werken.
  • Machinebouw betekent ook het testen en aansluiten op het elektrische netwerk. Bij machinebouw trekken we de nodige tijd uit om de kwaliteit van de werking te controleren. Veiligheid is belangrijk bij machineontwikkeling en machinebouw.
  • Goedkeuring en valideren van de machine maken. Valideren betekent dat je als eindklant bepaalt of de machine aan alle voorwaarden voldoet.

Robotisering in Nederland is meer dan een toverwoord

Robotisering is in Nederland geen verre droom meer. Robotisering is een passie bij Devoteq. Een machine ontwerpen die taken geautomatiseerd uitvoert? Of een project waarbij je eigen producten dankzij robotisering en automatisering in no-time geproduceerd worden? Het kan allemaal. Robotisering betekent dat robots het werk van je overnemen. Automatisering is een meer algemene benaming. Wanneer je iets automatiseert en als de machinebouw in Nederland gebeurt, bespaar je tijd en geld. De ROI (return on investment) wordt groter en je project in robotisering en automatisering betaalt zich als het ware vanzelf uit.

Producten worden steeds slimmer en de mogelijkheden van machines zijn eindeloos. Of je nu werkt met geautomatiseerde assemblagelijnen, transportsystemen, ontstapelmachines of bewerkingsmachines; bekijk zeker samen met Devoteq de mogelijkheden qua robotisering en automatisering om een machine te ontwerpen.

Wat zijn assemblagelijnen en wat betekenen ze voor je machine?

Assemblagelijnen bepalen hoe het product gebouwd wordt. Assemblagelijnen behoren tot het automatiseren en robotiseren van projecten. Bij machinebouw en de machinebouw industrie denken we bij Devoteq meteen aan de productiemogelijkheden. Daar komen assemblagelijnen direct in de kijker. Een machine bouwen kan stukwerk zijn, maar het is ook mogelijk dat je meerdere machines in serie wenst te produceren. Vanaf dat moment zijn assemblagelijnen belangrijk.

Wat zijn assemblagelijnen nu precies? Assemblagelijnen zijn series van operaties die in lijn worden uitgevoerd. Tijdens de assemblage passeren diverse stukken lijnstations, waar ze al dan niet automatisch in elkaar gezet worden. Assemblage komt van het Latijnse assimulare, wat samenvoegen betekent. Bij Devoteq helpen we je graag met advies over assemblagelijnen. Zo versterken we samen de sector van machinebouw in Nederland.

Onze klanten

Op zoek naar een ervaren partner voor machinebouw in Nederland? Bel Devoteq

Ben je op zoek naar een ervaren en professionele partner voor machinebouw in Nederland? Neem dan zeker contact op met Devoteq. We helpen je graag verder met het ontwerp en behandelen alle aspecten qua robotisering of automatisering. Voor machinebouw en robotisering in Nederland is Devoteq je aanspreekpunt.

Neem vandaag nog contact met ons op