Software engineering

Zoekt u volledige machinebouwondersteuning? Devoteq biedt zowel mechanisch ontwerp als softwareoplossingen.

Onze voordelen

Alles bij een partij

Naadloze samenwerking tussen software, mechanica en elektro, wat resulteert in efficiënte, geïntegreerde oplossingen voor machinebouwprojecten

Kwaliteit

Met PLC’s is uw systeem gegarandeerd van de beste kwaliteit en is het systeem voorbereid op een snel ontwikkelende markt.

Productontwikkeling

Een apparatenbouw idee? Laat ons je idee uitwerken. Zowel de mechanica al software kunnen wij in onze werkplaats snel realiseren en testen.

Cobot/robot integratie

Verhoogt de productiviteit en efficiëntie door repetitieve taken te automatiseren, terwijl menselijke arbeid wordt vrijgemaakt

Uw partner voor een vlekkeloze samenwerking in de machinebouw

Bent u op zoek naar naadloze integratie in uw bestaande machinelijn? Bij Devoteq begrijpen we het belang van vlekkeloze samenwerking. Onze expertise in machinebouw en softwareoplossingen stelt ons in staat om uw nieuwe componenten of systemen perfect te laten aansluiten op uw bestaande productielijn. Alles onder een dak en korte lijntjes Wij zorgen ervoor dat uw processen soepel blijven draaien, zonder onderbrekingen. Kies voor Devoteq en bereik moeiteloze integratie voor optimale efficiëntie.

Onze klanten

Optimaliseer industriële processen met PLC’s

In de industriële automatisering worden vaak programmable logic controllers (PLC) gebruikt voor de betrouwbare rekenkracht van het systeem. Deze computers worden gebruikt vanwege hun betrouwbaarheid, dit houdt in dat de computer weinig rekenfouten maakt. In tegenstelling tot de nu heel populaire microcontroller, welke prijstechnisch heel interessant is. Veiligheid en molariteit is in de machinebouw erg belangrijk en daarom kiest Devoteq graag voor een PLC als core van de machine in machinebouw projecten.

PLC’s zijn er in verschillende merken, een partij die we allemaal kennen en waar Devoteq graag mee samenwerkt is Siemens. Wij programmeren de Siemens PLC’s via het TIA portal, hierin kunnen gemakkelijk Human Machine Interfaces (HMI), actuatoren, sensoren en PLC’s geconfigureerd worden.

software engineering

PLC software

PLC-software, of Programmable Logic Controller-software, is een cruciaal element in industriële automatisering. Het stelt engineers in staat om logica en besturingselementen te programmeren voor machines en processen in productieomgevingen. PLC’s zijn ontworpen voor real-time toepassingen en worden vaak gebruikt in industriële systemen waar betrouwbaarheid en precisie van vitaal belang zijn. In tegenstelling tot embedded software, die meestal is ingebed in specifieke apparaten of systemen, is PLC-software vaak meer flexibel en configureerbaar. Het kan worden aangepast aan verschillende toepassingen zonder de fysieke hardware te veranderen, waardoor het een krachtige tool is voor het automatiseren van een breed scala aan industriële processen. Embedded software is meestal sterk geoptimaliseerd voor specifieke taken en is moeilijker aanpasbaar, terwijl PLC-software zich richt op het bieden van een breed scala aan besturingsmogelijkheden voor diverse machines en processen.

Performance level machinebouw

De performance level (PL) heeft verschillende gradaties, die aangeduid worden als PL-niveaus. Deze niveaus lopen van PL a (laagste) tot PL e (hoogste). Het performance level heeft invloed op zowel het hardware als software ontwerp. 

Elk PL-niveau heeft bijbehorende eisen voor noodstopsystemen. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het PL-niveau, des te strenger de eisen zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat bij een hoger PL-niveau, de noodstopsystemen geavanceerder en betrouwbaarder moeten zijn om de veiligheid te waarborgen. Ook moet de manier waarop een motor tot stilstand wordt gebracht per machine worden bepaald. In PLC software is veiligheid goed in te bouwen met voor geprogrammeerde functieblokken.

Het juiste PL-niveau wordt bepaald op basis van een risicoanalyse van de machine of het systeem. Hoe hoger het potentiële gevaar, hoe hoger het vereiste PL-niveau en hoe geavanceerder de noodstopvoorzieningen moeten zijn om aan die veiligheidsnormen te voldoen.

performance level machinebouw
logic level detachering

Integratie in een bestaande machinelijn

Devoteq kan als engineeringsbureau heel wat voor jouw bedrijf betekenen.

  • We zijn je centrale aanspreekpunt als het op detachering voor engineering aankomt. Onze industrieel ingenieurs draaien mee in je bedrijf en brengen hun eigen knowhow en ervaring mee. Detachering voor engineering projecten betekent ook dat je nieuwe en frisse ideeën in je bedrijf binnenhaalt zonder extra permanente aanwervingen.
  • Als engineeringsbureau beschikken we over licenties voor software zoals SolidWorks. Wij maken tekeningen voor je zonder dat je zelf deze tekenpakketten hoeft te kopen.
  • We zijn bij Devoteq niet alleen technisch sterk, maar luisteren ook naar jouw wensen en communiceren de vooruitgang, maar ook mogelijke problemen. We onderhouden korte lijnen met de klant en houden indien nodig ad hoc teammeetings.
  • We werken voor zowel kleine als grote bedrijven en kennen de specifieke gang van zaken binnen elke omgeving.

Cobot/robot integratie

Ontdek de toekomst van automatisering met Devoteq’s Cobot integratiediensten
Bij Devoteq gaan we voortdurend voorop in innovatie, en we zijn verheugd om onze nieuwste dienst aan te kondigen: Cobot Integratie. Als pioniers in de machinebouw hebben we ons altijd ingezet voor het leveren van hoogwaardige oplossingen die de industrie transformeren. Nu gaan we nog een stap verder door de kracht van collaboratieve robots (cobots) te benutten en ze naadloos te integreren in zowel nieuwe als bestaande machinebouwprojecten.

Wat zijn Cobots en waarom zijn ze revolutionair?
Cobots vertegenwoordigen de volgende stap in industriële automatisering. Deze geavanceerde robotarmen zijn specifiek ontworpen om veilig en efficiënt samen te werken met menselijke operators. Ze openen een wereld van mogelijkheden door mens-robot samenwerking mogelijk te maken, waardoor taken worden gestroomlijnd, productiviteit wordt verhoogd en werkomgevingen veiliger en intuïtiever worden. Grote afgeschermde machines zijn verledentijd!

cobot integratie
plc software

Hoe SYSML, software toegankelijk maakt

Het komt in de praktijk regelmatig voor dat een programmeur aan het werk wordt gezet met een ‘duidelijke’ opdracht. Bij de eerste tussentijdse meeting blijkt dat de programmeur toch het systeem wat anders heeft opgevat dan wat de opdrachtgever in gedachten had. Dit kost veel tijd, geld en frustratie.

De beste communicatie tussen een software engineer en een mechanical engineer is doormiddel van SysML dit is een vorm van UML dat speciaal is bedacht voor deze toepassing. Deze methoden beschrijven doormiddel van duidelijke diagrammen de werking van het systeem. Op deze manier weten opdrachtgever en mechanical engineer wat het systeem gaat doen en waar de uitdagingen liggen.

Devoteq kan dit proces stroomlijnen. Laat onze expert u helpen bij het systeemontwerp van uw machine idee en hiermee de communicatie tussen software en mechanica stroomlijnen. Alles onder een dak!

Bekijk ons Portfolio
Nieuwsgierig naar hoe cobots uw productie kunnen veranderen? Blader door ons portfolio en ontdek enkele opmerkelijke projecten waarin we met succes cobots en robotarmen hebben geïntegreerd en geprogrammeerd. Deze praktijkvoorbeelden geven u een glimp van de mogelijkheden en voordelen die onze Cobot en robotarm Integratiedienst te bieden heeft.

Bij Devoteq geloven we in vooruitgang, efficiëntie en het stimuleren van groei. Met onze Cobot en robotarm Integratiedienst brengen we de toekomst van automatisering rechtstreeks naar uw productievloer. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen uw industriële ambities kunnen verwezenlijken.

Gemaakt door Devoteq

Frituur automatisering

Frituur automatisering

Felix Bakwandrobot

Felix Bakwandrobot

Chainstopper

Chainstopper

Integreerbare pick and place

Integreerbare pick and place

Toblerone assemblagelijn

Toblerone assemblagelijn

Blowerbelt

Blowerbelt

Meditatie machine

Meditatie machine

Elektrische lift

Elektrische lift

RVS kast op maat

RVS kast op maat

Stansmachine

Stansmachine

Pompput

Pompput

RaceTrack

RaceTrack

Lasmal

Lasmal

Varkensstal

Varkensstal

Liftsysteem voermengwagen

Liftsysteem voermengwagen

Verenkelaar pouch

Verenkelaar pouch

Frituurbakwanden

Frituurbakwanden

Liftsysteem

Liftsysteem

Bordes berekenen

Bordes berekenen

Motorbike simulator

Motorbike simulator

Filament extruder

Filament extruder

Twin agent skid

Twin agent skid

Stalinrichting varkens

Stalinrichting varkens

Lasstraat

Lasstraat

Fireman Equipment

Fireman Equipment

Hydrant cabinet

Hydrant cabinet

Bakken aanvoersysteem

Bakken aanvoersysteem

Tank berekenen

Tank berekenen

Opgooitafel

Opgooitafel

Speakerbehuizing

Speakerbehuizing

Kantelaar

Kantelaar

Drukvat berekening

Drukvat berekening

E-booster

E-booster

Natrium sproeiwagen

Natrium sproeiwagen

Frame berekenen

Frame berekenen

Electronica behuizing

Electronica behuizing

Plastic vanger

Plastic vanger

Lasstation

Lasstation

Armatuur

Armatuur

Machinebouw

Machinebouw

Container inrichting defensie

Container inrichting defensie

Inline lekdetectie beursmachine

Inline lekdetectie beursmachine

Neem vandaag nog contact met ons op